Sales Skyjack blijft stijgen

Logo Skyjack

De industriële divisie van Linamar Group, die voornamelijk bestaat uit fabrikant Skyjack, verhoogde zijn omzet met 38,6 procent voor het eerste kwartaal van 2018 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat steeg met 63,1 procent, wat Linamar toegeschreef aan hogere omzet gerelateerd aan de overname van MacDon en een vergroot marktaandeel op telescoophoogwerkers en verreikers.

De omzet steeg in Q1 2018 vanaf Q1 van 2017 naar $ 397,5 miljoen. Het bedrijf zei dat de gestegen volumes voor verreikers in Noord-Amerika de omzet omhoog duwden. Deze cijfers werden echter gedeeltelijk gecompenseerd door de impact van de wisselkoerswijzigingen vanaf Q1 2017, lagere volumes voor schaarhoogwerkers in Europa als gevolg van een verschuiving van de ordertiming van Q1 naar Q2 voor bepaalde belangrijke klanten en een lager marktaandeel voor schaarhoogwerkers in Azië als gevolg van de stijgende verkoop in landen waar de bedrijven niet verkopen.

In de hele groep stegen de operationele resultaten met 11,8 procent tot $ 214,9 miljoen.

“We zijn zeer verheugd met nog een kwart van de recordverkopen met dubbele cijfers en recordniveaus per voertuig in elke regio,” zei Linda Hasenfratz, CEO van Linamar. We zijn bijzonder blij met de groei van de operationele winst met dubbele cijfers, ondanks de lagere markten in de Noord-Amerikaanse automobielsector en ongunstige wisselkoersveranderingen. De sleutel tot het voortzetten van onze sterke prestaties is een intense focus op nieuwe bedrijfswinsten in de meest opportunistische omgeving in de automobielsector die we ooit hebben gezien. Gelijktijdig schetsen uitstekende groeimogelijkheden in robuuste markten voor onze Skyjack- en MacDon-bedrijven een uitstekend beeld van de wereldwijde welvaart voor Linamar in de toekomst.”

Overig nieuws