Nieuwe exec voor Cargotec

Hiab en Kalmar-eigenaar Cargotec heeft Carina Geber-Teir, 46, aangesteld als senior vice president communicatie.

Ze zal in september officieel lid worden van het bedrijf en lid worden van het bestuur van Cargotec, rapporterend aan chief executive Mika Vehviläinen. Haar verantwoordelijkheden omvatten het leiden van de communicatie, investor relations en duurzaamheidsfuncties. Ze vervangt Leena Lie, die het bedrijf in september verlaat om zich bij de snelgroeiende voedsel- en drankverpakkingsgroep Huhtamäki te voegen, als senior vice-president marketing en communicatie.

Geber-Teir komt van OP Financial Group, waar ze sinds 2009 Chief Communications Officer is. Voordien bracht ze bijna acht jaar door bij Varma Mutual Pension Insurance Company, voornamelijk als communicatiedirecteur. Daarvoor was ze persvoorlichter bij het Finse ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid.

Chief executive Mika Vehviläinen zei: “Cargotec loopt voorop in het aansturen van een grote transformatie in de vrachtafhandelingsindustrie, waar digitalisering en services centraal staan ​​voor succes. Carina sluit zich aan bij een sector die duidelijk vooruit loopt in deze ontwikkeling. Ze heeft een uitstekende staat van dienst in het ondersteunen van een vergelijkbare transformatie en het opbouwen van thought leadership met succes. Ik ben ervan overtuigd dat ze de ervaring en drive heeft om ons te helpen onze visie te bereiken om de leider te worden in intelligente vrachtafhandeling.”

Geber-Teir voegde toe: “Ik ben verheugd om bij Cargotec te komen en kijk er naar uit om met het team en verschillende belanghebbenden samen te werken om het volledige potentieel van het bedrijf in het vormgeven van de industrie te realiseren.”

Overig nieuws