Emerald Headingley Stadium heeft trackway nodig

Caddick Construction nadert momenteel de voltooiing van het bouwen van twee nieuwe tribunes in het Emerald Headingley Stadium, de thuisbasis van het Leeds Rhinos rugbyteam.

Bij dit werk werd uitgebreid gebruik gemaakt van hoogwerkers die vanaf het veld zelf moesten opereren. Om de heilige grasmat van het stadion te beschermen tegen schade, benaderde Caddick Ground-Guards Ltd voor een oplossing.

Ze hadden een tijdelijk beschermingssysteem voor de grasmat nodig dat eenvoudig dagelijks kon worden geïnstalleerd en verwijderd, maar toch sterk genoeg was om het gewicht en de beïnvloedende mastwerking van de grote hoogwerkers te ondersteunen die zouden worden gebruikt.

De voor de hand liggende oplossing was het MaxiTrack-systeem. Deze matten van 1,8 x 0,9 m zijn gemaakt van een ongelooflijk sterk lichtgewicht plastic dat Zetralene heet. Ondanks dat ze gegarandeerd onbreekbaar zijn voor voertuigen tot 130 ton, wegen deze grondmatten slechts 40kg per stuk, waardoor ze gemakkelijk door twee personen kunnen worden gehanteerd.

Voor Caddick is dit essentieel gebleken, omdat de vier individuele routes, één voor elke hoogwerker , elke ochtend door de bemanning worden uitgezet en vervolgens aan het eind van de dag worden ontmanteld en ingepakt om het veld een nacht lang te laten herstellen.

MaxiTrack-matten hebben unieke overlappende flensverbindingen die stevig aan elkaar vastzitten. Dit creëert een doorlopend modulair oppervlak dat buitengewoon ondersteunend is, ideaal voor de klus die Caddick doet.

MaxiTrack heeft zijn claim als ‘Het zwaarste man-hanteerbare trackway-systeem van de wereld’ opnieuw waargemaakt.

Overig nieuws