Riwal-conferentie in Van Nelle Fabriek

Riwal-conferentie in Van Nelle Fabriek

Riwal heeft zijn 50e verjaardag gevierd met een conferentie en uitbundige avondceremonie in Rotterdam.

De hoogwerkerverhuurder nam ook de gelegenheid om ‘s werelds grootste elektrisch aangedreven telescoophoogwerker tijdens het evenement te lanceren. De 43m-machine is een omgebouwde JLG 1350SJP en kan gedurende vijf uur volledig werken met zijn Led-batterijen. De eerste unit is verkocht aan Steiness Liftcenter, gevestigd in Denemarken. De unit volgt op de elektrische conversie van een 38 m werkhoogte JLG 1200SJ tijdens APEX vorig jaar, en 26 en 28 m modellen in voorgaande jaren.

Het 50-jarig jubileumcongres was bedoeld om de toekomst van hoogwerkerverhuur te onderzoeken en om het verhaal te delen van het lean-bedrijfsproces van Riwal, de Riwal Way, die in het hele bedrijf is geïntroduceerd.

Guru Bandekar, VP global engineering & programmamanagement bij JLG Industries, toonde aan hoe technologie zal resulteren in nog veiliger en efficiëntere apparatuur. Jeremy White, hoofdredacteur van Wired Magazine, gaf vervolgens een fascinerend beeld van hoe kunstmatige intelligentie (AI) onze toekomst vormgeeft.

JLG, de belangrijkste leverancier van Riwal, was medeorganisator van het evenement. Frank Nerenhausen, president van JLG, presenteerde een 3D-geprint model van een JLG-hoogwerker aan Riwal om de langdurige relatie tussen de twee bedrijven te markeren. Het avondfeest volgde in het historische Hulstkampgebouw Rotterdam.

Overig nieuws