Nieuwe voorzitter voor Ashtead

Ashtead Group heeft aangekondigd dat Paul Walker niet-uitvoerend bestuurder en voorzitter zal zijn, met ingang van 2 juli 2018.

Zoals eerder aangekondigd, zal Chris Cole, die sinds 2007 voorzitter is van Ashtead en voorheen een niet-uitvoerend bestuurder, met pensioen gaan bij de voltooiing van de jaarlijkse algemene vergadering van dit jaar op 11 september. Walker zal op deze datum de rol van voorzitter op zich nemen.

Nieuwe voorzitter voor Ashtead

Paul Walker

Walker is momenteel niet-uitvoerend voorzitter van Halma en een niet-uitvoerend bestuurder van Experian en Sophos Group. Hij was CEO van de Sage Group van 1994 tot 2010 en heeft eerder gediend in de raden van bestuur van Diageo en Mytravel Group.

Geoff Drabble, chief executive van Ashtead, merkte op: “Ik zou graag Paul verwelkomen in het Ashtead-bestuur en kijk ernaar uit met hem samen te werken aan de voortdurende levering van onze succesvolle strategie om de groep te laten groeien door een combinatie van organische groei en overnames.”

“Ik wil Chris graag bedanken voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het bestuur, de groep en mij persoonlijk. Chris heeft gedurende een aantal jaren zowel sterk leiderschap als verstandige raad verleend. Het succes van de Ashtead Group is goed beschreven, maar de basis voor dit succes was ongetwijfeld de rustige en stabiele invloed van Chris in de zeer moeilijke recessie van 2008/2009. We wensen Chris veel succes in de volgende hoofdstukken in zijn zeer succesvolle carrière.”

Overig nieuws