United Rentals treedt Europa binnen met overname BakerCorp

United Rentals Logo

United Rentals zal nog sterker groeien met een entree op de Europese markt na de aankondiging van de overname van BakerCorp voor een vergoeding van ongeveer US $ 715 miljoen (€ 613 miljoen).

Het Amerikaanse verhuurbedrijf voegt BakerCorp toe aan zijn aanbod, dat 46 locaties in de Verenigde Staten en Canada beheert, evenals 11 locaties in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De overname biedt United Rentals de allereerste stap buiten zijn thuisgebied.

United Rentals boekte vorig jaar een omzet van US $ 6,34 miljard (€ 5,44 miljard), wat overeenkomt met 12% van de gecombineerde inkomsten van de top 100 van verhuurbedrijven in de wereld. Ondanks een reeks belangrijke acquisities door de jaren heen, heeft het nooit geïnvesteerd in een bedrijf dat buiten de VS of Canada opereert. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2018 worden afgerond.

BakerCorp

BakerCorp is gespecialiseerd in verhuuroplossingen voor tanks, pompen, filtratie en greppels voor een breed scala aan industriële en constructietoepassingen. Het bedrijf boekte onlangs een omzet van US $ 295 miljoen (€ 253 miljoen) voor de periode van 12 maanden die eindigde op 31 mei van dit jaar, evenals US $ 79 miljoen (€ 68 miljoen) van de aangepaste EBITDA. BakerCorp heeft ongeveer 950 mensen in dienst met meer dan 4.800 klanten in Noord-Amerika en Europa.

Door de overname voegt United Rentals BakerCorp 24.000 eenheden toe aan zijn vloot. United zei dat de combinatie aanzienlijke kansen zou creëren voor omzetgroei en klantenservice door middel van cross-selling, wederverhuur conversie en schaal. Het voegde eraan toe dat de combinatie van de uitgebreide oplossingen van BakerCorp voor opslag, transfer en behandeling van vloeistoffen met de Pump Solutions-unit van United Rentals een grotere waardepropositie voor klanten zou creëren, met marktleidende inkomsten van ongeveer US $ 606 miljoen (€ 520 miljoen).

“Eerste ervaring van ons bedrijf in Europa”

Michael Kneeland, CEO van United Rentals, zei: “We zijn verheugd een overeenkomst aan te kondigen om BakerCorp over te nemen, een expert in vloeistofoplossingen en een zeer gewaardeerde, klantgerichte operatie. We winnen een geweldig team dat onze sterke toewijding voor veiligheid en klantenservice deelt, en activiteiten die een aanvulling zijn op ons Noord-Amerikaans pomp- en loopgraafaanbod. Deze transactie zal ook de eerste ervaring van ons bedrijf zijn in Europa, waar BakerCorp een aantrekkelijke, snelgroeiende onderneming heeft gevestigd met aanzienlijke toekomstige kansen.”

Kneeland voegde eraan toe dat United bij het evalueren van een acquisitie een hoge lat had gelegd voor strategische, financiële en culturele statistieken. Hij zei dat BakerCorp elke test heeft doorstaan, met als bijkomend voordeel dat het klaar is om te profiteren van onze systemen en technologie. Kneeland voegde eraan toe dat United de combinatie verwachtte om haar omzet, winst en EBITDA in 2018 te verhogen, terwijl ze de groei van een van de meest veelbelovende speciale segmenten voortstuwde.

“Spannende ontwikkeling voor de toekomst”

Ondertussen zei Bob Craycraft, president en CEO van BakerCorp: “Ik ben enorm trots op wat ons team heeft opgebouwd. De waarde die we hebben geboden voor onze klanten heeft deze nieuwe mogelijkheid gecreëerd om deel uit te maken van het grootste verhuurbedrijf ter wereld. De combinatie met United Rentals is een spannende ontwikkeling voor de toekomst van zowel onze klanten als onze medewerkers.”

Overig nieuws