Vertimac aangesteld als Nagano dealer voor België

L-R, Frederic Naessens/Vertimac, Takeshi Yoshida/Nagano, Mathieu Naessens/Vertimac en Stephen North/Nagano Europe

Meerdere dealer aanstellingen aangekondigd

De Japanse hoogwerker fabrikant Nagano Industries heeft Vertimac, de in België gevestigde internationale leverancier van onderdelen en gebruikte hoogwerkers en verreikers, aangesteld als hun officiële dealer voor België met verdere, niet exclusieve, wereldwijde verkooprechten.

Het dealerschap werd ondertekend op de Nagano plant in Japan. De officiële machine introductie zal na september plaatsvinden waarbij het aannemelijk is dat de machines voor de Benelux geïntroduceerd zullen worden op de beurs Verticaaldagen Benelux, welke op 6, 7 en 8 november plaats vindt in de Evenementenhal te Gorinchem.

Volgens Steve North, Europees consultant voor Nagano Industries zullen binnen enkele weken de namen van nog 2 dealers bekend worden gemaakt, waaronder een Nederlands bedrijf.

Nagano Industries produceerde in de voorbije jaren machines voor bekende fabrikanten zoals AICHI, KUBOTA en YANMAR. Nagano, dat in 2012 werd overgenomen door het Chinese JCHI (Beijing Jingcheng Heavy Industries) claimt voor Japan marktleider te zijn voor telescoop- en kniktelescoophoogwerkers op rupsonderwagen.

“Na jarenlang als producent actief te zijn geweest voor andere fabrikanten hebben wij besloten om ons business model anders te structureren en hoogwerkers onder onze eigen merknaam wereldwijd te gaan distribueren. In eerste aanleg hebben we ervoor gekozen om een brede verkoopdekking in Europa te bewerkstelligen d.m.v. sterke verkooporganisaties, om op die wijze ook een optimale after sales service te kunnen bieden. Toen Vertimac ons benaderde om één van onze dealers te worden bleek al snel dat wij als bedrijven dezelfde zakelijke normen en waarden nastreven. Vertimac heeft een excellente reputatie binnen de industrie, hebben een groot verkoop netwerk en optimale mogelijkheden voor after sales service.  Wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij in Vertimac een juiste partner gevonden hebben om onze beoogde doelen te realiseren”, aldus Takeshi Yoshida van Nagano Industries.

In eerste aanzet zal de focus worden gelegd op de verkoop van de 15m werkhoogte telescoop hoogwerker, model T15uj met 300kg hefcapaciteit en het 20m werkhoogte knik telescoop model met dubbele sigma ondergiek en telescopische bovengiek, model A20uj met 230kg hefcapaciteit. In 2019 en 2020 zullen meerdere modellen aan het productgamma voor Europa worden toegevoegd.

De 20m A20uj met 230 kg. capaciteit en de 15m T15uj met 300 kg. capaciteit

Vertimac

In gesprek met Frederic en Mathieu Naessens: “Wij waren als Vertimac op zoek naar een fabrikant van rupshoogwerkers met uitzonderlijke kwaliteit. In onze zoektocht stuitten we op Nagano Industries. Ondanks dat we het merk Nagano eigenlijk niet zo goed kenden waren we direct onder de indruk van de ontwerpen en de kwaliteit van hun machines. We zijn verder gaan onderzoeken of een nauwere samenwerking met Nagano tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. Het feit dat Nagano al meer dan 30 jaar machines voor hoogstaande fabrikanten produceert, bracht ons tot de overtuiging dat zij over een rijke schat aan ervaring beschikken in de productie van hoogwaardige constructie machines. Wij zijn er van overtuigd dat er ruimte in de markt is voor hoge kwaliteit “niche” machines zoals die van Nagano. Hierin werden wij bevestigd tijdens ons bezoek aan de Nagano productie faciliteiten in Japan, waarbij zowel Nagano als wij zelf tot de conclusie kwamen dat een brede samenwerking in een dealerovereenkomst voor ons beiden een goede match is, aldus Frederic en Mathieu.

Takeshi Yoshida en Frederic Naessens bij het ondertekenen van het dealerschap

Overig nieuws