Hiwona updatet spinhoogwerkers op rupschassis

Hinowa heeft twee van zijn meest populaire spinhoogwerkers op rupschassis gemodificeerd om de productiviteit voor schoonmaak- en onderhoudscontractanten te verbeteren.

Ingenieurs op het hoofdkantoor van Hinowa in Nogara, Italië, hebben een watertoevoerleiding toegevoegd aan de Hinowa Lightlift 17.75 en 20.10 modellen. De luchtleiding, met een diameter van 0,25 inch, en de watertoevoer kunnen tegelijkertijd worden geactiveerd. Dit heeft tot doel activiteiten te versnellen zoals het reinigen van daken en goten op openbare en commerciële gebouwen.

Steve Couling, managing director van APS, de Britse distributeur voor Hinowa, zegt: “Deze update brengt de 20.10 en 17.75 in lijn met de rest van Hinowa Performance IIIS-series. Hulpstukken voor lucht- en waterleidingen naar de werkbak worden standaard verwelkomd door ons groeiende klantenbestand in de schoonmaak- en faciliteitenonderhoudssector.”

De Hinowa Lightlift 20.10 biedt een werkhoogte van 20,1 m en een horizontale reikwijdte van 9,7 m. De uitzonderlijke hefcapaciteit van maximaal 230 kg biedt plaats aan twee personen met gereedschap, waardoor de productiviteit verder wordt verhoogd.

De Hinowa Lightlift 17.75 heeft ook een laadvermogen van 230kg zonder beperking door zijn werkbereik. Deze krachtige rupshoogwerker biedt een werkhoogte van 17 m, een maximale reikwijdte van 7,5 m en beschikt over een dubbel pantograaf hefmechanisme waardoor het vlak tegen een muur kan worden gebruikt.

Beide machines maken gebruik van Hinowa’s Performance IIIS-systeem, dat is ontworpen om verplaatsen en instellen nog sneller en efficiënter te maken. Functies zijn onder meer de plaatsing van stempels, het nivelleren en intrekken met één druk op een knop, automatische snelheidsregeling die rekening houdt met de bodemgesteldheid en draadloze afstandsbediening. Met een minimale reisbreedte van minder dan 0,8 m en een opgeborgen hoogte van minder dan 2 m kan deze compacte hoogwerker door nauwe deuropeningen passeren.

Overig nieuws