Omzetstijging voor H & E

H & E Equipment heeft een zeer sterke eerste helft gerapporteerd, zowel qua omzet als winst. In het eerste halfjaar boekte het bedrijf een omzet van bijna 20 procent op $ 570,8 miljoen, vooral dankzij sterke verbeteringen in de verkoop van zowel verhuur als nieuwe apparatuur.

De cijfers omvatten ook de overnames van Contractors Equipment Center in Denver en Florida Rental Inc. Deze voegden acht nieuwe locaties toe, terwijl H & E ook een greenfield-site opende in Aledo, Texas, waardoor het kantorennetwerk werd uitgebreid naar 89 locaties. De winst voor belasting van de eerste helft steeg met 69 procent naar $ 40,9 miljoen.

In het tweede kwartaal waren de inkomsten bijna 25 procent hoger en omvatten ze $ 9,8 miljoen van Contractors Equipment Center en $ 7,6 miljoen van Rental Inc in Florida, waarbij het saldo van $ 43,7 miljoen afkomstig was van organische groei, waarvan meer dan de helft het gevolg was van een toename van nieuwe verkoop van apparatuur. Winst vóór belasting voor het kwartaal lag 78 procent hoger op $ 27,9 miljoen.

Chief executive John Engquist zei: “Onze prestaties in het tweede kwartaal waren sterk omdat zowel onze verhuur- als distributiebedrijven een aanzienlijke groei haalden ten opzichte van een jaar geleden. De huuropbrengsten stegen met 21,5 procent, voornamelijk als gevolg van een hoge bezettingsgraad op een aanzienlijk grotere vloot, gecombineerd met solide tariefstijgingen. De verkoop van nieuwe apparatuur steeg met 50,1 procent en werd voornamelijk aangedreven door nieuwe verkopen van kranen en grondverzet. We zijn tevreden over de groeimogelijkheden in de sector en over onze inspanningen om deze kansen te benutten.”

Overig nieuws