Genie boekt sterke prestatie eerste helft 2018

Logo Genie Terex

Terex heeft de halfjaarresultaten geboekt met een sterke prestatie van Genie in termen van winst en inkomsten.

Kijkend naar het jaar tot op heden behaalde Genie inkomsten voor de afgelopen zes maanden van $ 1,39 miljard, een stijging van 31 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Operationele winsten voor de periode zijn bijna verdubbeld tot $ 161,8 miljoen. Het bedrijf voorspelt nu dat de volledige jaaromzet met 23 procent toeneemt ten opzichte van vorig jaar. De eerdere verwachting was 18 procent groei, een verbetering van 23 procent zou de omzet voor het volledige jaar naar meer dan $ 2,5 miljard brengen.

CEO van Terex, John Garrison, zei: “Terex verbeterde het tweede kwartaal aanzienlijk vergeleken met vorig jaar. Deze sterke financiële resultaten weerspiegelen operationele verbeteringen, het aanzienlijke voordeel van het uitvoeren van onze gedisciplineerde kapitaaltoewijzingsstrategie en brede verbeteringen in onze wereldwijde markten.”

Genie-president Matt Fearon voegde hieraan toe: “Kwartaal twee was opnieuw een sterk kwartaal voor ons merk Genie, gedreven door solide operationele prestaties en de aanhoudende wereldwijde vraag naar hoogwerkers en verreikers. Huurvloten groeien, ze hebben een hoge bezettingsgraad en hun vooruitzichten voor de tweede helft van 2018 en 2019 blijven positief. “

Overig nieuws