MEWP Safety Film gelanceerd op IPAF Asia Conference

De International Powered Access Federation (IPAF) heeft op de Asia Conference and Showcase 2018 in Kuala Lumpur, Maleisië een korte film in première gebracht die mensen waarschuwt om niet in de problemen te komen bij het gebruik van Mobile Elevating Work Platforms (MEWP’s) tijdens het uitvoeren van werk op hoogte.

De film toont een medewerker die bij zijn baas klaagt over een defect licht, die twee totaal verschillende scenario’s volgt: In één scenario krijgt de man een schaarhoogwerker in zeer slechte staat en wordt hem verteld om door te gaan met het werk zonder enige training; in de andere neemt de baas van de man een gerenommeerd hoogwerkerverhuurbedrijf in dienst en biedt zijn werknemer IPAF-operatortraining aan. De resultaten zijn uiteraard heel uiteenlopend.

De film is bedoeld om de MEWP-boodschap over de veiligheid en training van MEWP van IPAF duidelijk en eenvoudig te verspreiden. Het is ontwikkeld door IPAF’s Maleisische leden en officieel gelanceerd tijdens de IPAF Asia Conference & Showcase 2018.

Bekijk hieronder de film:

Tim Whiteman, IPAF CEO & MD, licht toe: “IPAF heeft een betrokken en levendig lidmaatschap in Maleisië en Singapore, dus het was volkomen logisch om het evenement voor het eerst naar dit land te brengen, en het is opnieuw een groot succes gebleken. Tijdens het evenement was er een voelbaar gevoel van opwinding en een enorme buy-in voor wat IPAF probeert te doen in termen van het stimuleren van hoogwerker- en MCWP-trainingen en veiligheidsnormen in de hele regio.”

Overig nieuws