Skyjack introduceert secundaire bewakingsoplossing

Skyjack heeft zijn oplossing geïntroduceerd voor secundaire bewaking voor schaarhoogwerkers en verticale masthoogwerkers.

De lancering van het Secondary Guarding Lift Enable (SGLE) -systeem komt voort uit groeiende belangstelling voor secundaire bewaking voor schaarhoogwerkers en masthoogwerkers, aldus de fabrikant. “Branchegroepen hebben onlangs mogelijke omstandigheden en operaties voorgesteld die kunnen resulteren in onbedoeld contact met obstructies en bijgevolg een beknellingsgevaar. Daarom wordt nu een vorm van secundaire bewaking aangevraagd voor schaarhoogwerkers en masthoogwerkers door sommige gebruikers van apparatuur. Dus hebben we SGLE geïntroduceerd.”

De SGLE heeft een robuuste schakelkastomhulling voor extra bewaking van bedieningselementen en vermindert het risico van onbedoelde activering met aan de zijkant een secundaire knop tegen sabotage. Bediening met twee handen is vereist om te heffen, waarbij het lichaam van de bestuurder rechtop staat en weg van de leuningen wat het risico op beknelling vermindert.

Zowel de joystick als de secundaire vrijgave moeten worden geactiveerd om de hoogwerker te laten heffen; de release van een van beide stopt de functie onmiddellijk. De secundaire activeringsknop wordt niet gebruikt om het platform te laten zakken of om te rijden; deze functies zijn alleen beschikbaar als joystick.

SGLE is geschikt voor alle Skyjack schaarhoogwerkers en verticale masthoogwerkers en is verkrijgbaar als een rechtstreeks in de fabriek te installeren of aftermarket-accessoire.

Overig nieuws