JLG lanceert stedelijke oplossingen in West-Europa

JLG  heeft een campagne aangekondigd rond zoneconforme apparatuuroplossingen voor stedenbouw.

“Nu in honderden Europese steden lage-emissiezones (LEZ’s) zijn ingesteld, wordt niet alleen de voorkeur gegeven aan het gebruik van ‘schone voertuigen’, maar is dit ook verplicht”, zegt Jan-Willem van Wier, Senior Product Marketing Manager voor JLG in EMEA. Hij vervolgt: “In drukke stadscentra, waar de toegenomen luchtvervuiling een aanzienlijk risico vormt voor de volksgezondheid, moet elk stuk bouwapparatuur voldoen aan de strengste lage emissiewaarden voordat het kan worden gebruikt in LEZ’s”.

JLG biedt drie productgamma’s aan die voldoen aan de stedelijke vereisten, op basis van aandrijftechniek.

Volledig elektrisch

Elektrische machines bieden een efficiëntere aandrijving in vergelijking met hydraulisch bediende equivalenten en voldoen automatisch aan alle voorschriften omdat ze geen uitstoot en zeer weinig geluid produceren. Volledig elektrische technologie is beschikbaar voor toegangsapparatuur zoals schaarliften, hoogwerkers, masthoogwerkers en low-level access. Met zowel binnen- als buitenmogelijkheden en werkhoogtes van 3,5 m tot 20 m is er elektrische toegangsapparatuur beschikbaar die aan elke behoefte voldoet tijdens het constructie-, fabricage- en onderhoudsproces.

Hybride

Ongeacht of het gaat om werkzaamheden op ruw terrein of in gebouwen, met de hybride producten van JLG blijft u zoneconform. Onze hybrides leveren dieselachtige prestaties met lage emissies en weinig geluid. De hybrides zijn beschikbaar in twee series – hoogwerkers en compacte knikhoogwerkers met rupsband, er is dus zeker een hybride die aan uw behoeften voldoet. De compacte knikhoogwerkers met rupsband werken met een optionele lithium-ion elektrische motor, dieselmotor of huishoudelijk stopcontact.

Diesel

De hoge uitstoot van diesel heeft een negatieve invloed op de luchtkwaliteit in de stad en de gezondheid van de inwoners. Door toevoeging van een DPF (dieselroetfilter) kan de uitstoot drastisch worden verminderd. Een van de meest effectieve technologieën voor emissiereductie is de toevoeging van een DPF om bestaande wagenparken te laten voldoen aan de vereisten in LEZ’s.

H800AJ and H340AJ

H800AJ en H340AJ

Van Wier vervolgt: “JLG beschikt over een aantal technologieën om onze apparatuur in overeenstemming te brengen met deze voorschriften, zoals Tier 4 final engines, lithium-ion-accu’s, niet-markerende banden, dieselroetfilters en biologisch afbreekbare olie. Met deze campagne willen we het nalevingsniveau van ons apparatuuraanbod verhogen en een antwoord bieden op een aantal vragen die onze klanten hebben gesteld over de vereiste machineconfiguraties op bouwplaatsen in stadscentra.”

Voorbeelden van technologieën die in overeenstemming zijn met de stedelijke vereisten:

• DPF: verlaagt emissies en het algemene brandstofverbruik, kan achteraf worden ingebouwd.
• Tier 4-motor: voldoet aan de emissienormen van Euro Tier 4.
• Lithium-Ion: accu met weinig onderhoud, zonder geheugen en zonder geplande cycli die nodig zijn om de levensduur van de accu te verlengen
• Biologisch afbreekbare olie: in het geval van accidentele morsingen of lekkages zal dit minder gevolgen hebben voor het milieu.
• Niet-markerende banden: verminderen sporen op de vloer en beperken de vereisten voor vloerreiniging zonder in te boeten aan laadvermogen of prestaties.
• Verminderde geluidsemissie: verlaagt het geluidsniveau en heeft een positief effect op de gezondheid van mensen die in stedelijke gebieden wonen.

Overig nieuws