Manitowoc handhaaft herstel

Manitowoc, moederbedrijf van Potain, Grove National Crane en Manitowoc rupskranen, heeft zijn halfjaarresultaten gerapporteerd met wederom een sterk kwartaal in termen van omzetgroei en winstgroei.

Kijkend naar de eerste zes maanden waren de inkomsten meer dan 25 procent hoger ten opzichte van vorig jaar, op $ 881,4 miljoen, terwijl het verlies vóór belasting van $ 31,5 miljoen van vorig jaar werd omgezet naar een winst van $ 2,6 miljoen dit jaar. Het bedrijf heeft een omzetverwachting voor het volledige jaar van $ 1,77 tot $ 1,85 miljard bevestigd, 12 tot 15 procent hoger dan in 2017.

Voortbouwend op het tweede kwartaal lag de totale omzet bijna 26 procent hoger op $ 495,3 miljoen, maar de winst voor belastingen verdriedubbelde bijna tot $ 8,7 miljoen. De bestellingen voor het kwartaal waren 14 procent hoger dan vorig jaar, met $ 430,8 miljoen, waardoor de backlog/ orderportefeuille eind juni op $ 692,1 miljoen kwam, 41 procent meer dan vorig jaar.

Chief executive Barry Pennypacker zei: “Ik ben erg blij met onze aanhoudende dynamiek in het leveren van solide financiële resultaten met behulp van de principes van The Manitowoc Way. We bereikten ons vijfde opeenvolgende kwartaal van jaar-op-jaar verbetering in aangepast EBITDA-percentage, samen met een 14 procent jaar-op-jaar stijging van de bestellingen. Onze productrevolutie is echt, benadrukt door de uitstekende feedback van klanten, dealers en investeerders van ons Crane Days-evenement in juni in onze fabriek in Shady Grove.”

Overig nieuws