Exclusieve dealerovereenkomst Fontexx en EHM Eastman

De in Bergeijk gevestigde handels- en verhuuronderneming FONTEXX Cranes&Access heeft bevestigd dat zij een exclusieve dealerovereenkomst hebben getekend met de Amerikaanse hoogwerker fabrikant EHM Eastman Heavy Machinery.

Fontexx wordt de exclusieve en onafhankelijke verkoop distributeur voor de hoogwerker lijn van EHM voor geheel Europa met uitzondering van Frankrijk en Turkije.

De overeenkomst is, vooralsnog, gebaseerd op de levering, verhuur en service verlening van volledig elektrisch aangedreven en elektro-hydraulische EHM schaar- en masthoogwerkers in het overeengekomen distributiegebied. Op korte termijn zullen meerdere hoogwerker concepten aan het leveringsprogramma worden toegevoegd.

Fontexx is de afgelopen drie jaar permanent in contact geweest met fabrikant EHM m.b.t. vereisten om met de EHM machines te kunnen voldoen aan de Europese wetgeving. Via de eigen verhuurvloot zijn diverse machines langdurig en uitgebreid getest, op basis waarvan Fontexx veel vertrouwen heeft in de toevoeging van EHM machines aan hun leveringsprogramma.

Fontexx CEO Harold Amendt

Over Fontexx Cranes&Access

Fontexx is een handel en verhuurmaatschappij van zowel torenkranen als hoogwerkers met een ervaren verkoop en serviceteam welke reeds 30 jaar actief zijn in de sector. Fontexx is gevestigd in Bergeijk op een bedrijfslocatie van 23.000m2, incl. productie- renovatie- en staalstraal- en spuitfaciliteiten voor hoogwerkers en torenkranen.

Over EHM Eastman Heavy Machinery

Eastman Heavy Machinery Co. Ltd (EHM) is een Amerikaanse joint venture, opgericht door Dr. Michael Zhou, een voormalig engineer van Grove Manlift. De partner van EHM is het Amerikaane Technology International Co, LLC (TIC) die EHM voorziet van financiële steun en geavanceerde technologie. EHM biedt een volledig gamma van hoogwerkers aan, voorzien van intelligente technologieën. Zij beschikt over een team Amerikaanse ontwerp experts en is in het bezit van meerdere technologie patenten.

Introductie in West Europa

Een aantal EHM schaar- en masthoogwerkers zullen worden geïntroduceerd tijdens de Duitse Platformers Days te Hohenroda op 14 en 15 september en tijdens Verticaaldagen Benelux op
6, 7 en 8 november in de Evenementenhal te Gorinchem.

Overig nieuws