Nieuwe Bobcat verreiker

Bobcat heeft een nieuwe verreiker van 7,5 meter / 4,3 ton aangekondigd; de TL43.80HF biedt iets meer capaciteit zonder de relatief compacte afmetingen van machines in deze productsector op te offeren.

De nieuwe machine beschikt over een stevige giek met twee delen, een maximale reikwijdte van maximaal vier meter, een box frame chassis, een laag zwaartepunt, een lange wielbasis en een groot contragewicht. De afmetingen zijn typerend voor een machine van 7,5 meter / 4000 kg, met een totale breedte van 2,3 meter en een totale lengte van vijf meter en een draaicirkel van 3,71 meter.

De machine is uitgerust met nieuwe, krachtige Dana Spicer-assen met sperdifferentiëlen, standaard giekdemping, een snelheidsbegrenzer die het toerental regelt ongeacht het motortoerental. De kracht komt van een Bobcat Stage IV / T4f-diesel of, waar toegestaan, een Perkins Sage IIIA / T3, terwijl Bobcat zegt dat de standaard Eco-modus brandstofbesparingen tot 15 procent kan opleveren.

Overig nieuws