Sterke eerste helft voor Ramirent

Ramirent Logo

De Finse internationale verhuurgroep Ramirent heeft een solide eerste halfjaar gemeld met een aanzienlijke stijging van de winst.

De totale omzet voor de eerste zes maanden tot eind juni was zeven procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, op € 362,6 miljoen. Met winst vóór belasting van 48 procent naar € 43,2 miljoen.

De inkomsten waren ook zeven procent hoger op € 186,4 miljoen, met een groei geregistreerd in alle vijf regio’s, aangevoerd door Zweden op 11,1 procent en Oost-Europa met een omzetgroei van 10,5 procent. De winst vóór belasting was 47,5 procent hoger met € 23,9 miljoen, met een sterke verbetering in alle vijf regio’s, onder leiding van 27,3 procent in Oost-Europa, 14,8 procent in Zweden en 13,9 procent in Finland.

De investeringen voor de periode bedroegen € 110,7 miljoen, bijna 18 procent meer dan in de eerste helft van 2017.

Algemeen directeur Tapio Kolunsarka zei: “De resultaten over het tweede kwartaal zijn grotendeels gematerialiseerd volgens onze interne verwachtingen en we behaalden het zevende opeenvolgende kwartaal van winstverbetering. De sterke groei van de netto-omzet zette zich in het kwartaal voort met zeven procent of 10,1 procent aan vergelijkbare wisselkoersen. In die tijd steeg onze EBIT met 34,3 procent en verbeterde de EBIT-marge tot 14,3 procent.”

“De marktvooruitzichten voor de tweede helft van het jaar blijven positief, aangezien de activiteitsniveaus goed zijn in al onze markten. Het uitvoeringsvermogen van onze organisatie blijft solide en we bevinden ons in een goede positie om winstverbetering na te streven. Er moet echter worden benadrukt dat de tweede helft en vooral het derde kwartaal van vorig jaar erg sterk waren, waardoor de vergelijkingen voor ons moeilijker te verslaan zijn. “

Overig nieuws