Tragisch ongeval bij het laden van hoogwerker

Er is bevestigd dat er op 24 juli j.l. een tragisch ongeval heeft plaatsgevonden bij het laden van een hoogwerker op de JLG vestiging te Ritterhude nabij Bremen, Duitsland.

Bij het ongeval heeft de 53 jarige Guido Kurlemann, reeds 18 jaar in dienst bij JLG, het leven gelaten. De lokale politie gaf in een verklaring te kennen dat een telescoophoogwerker tijdens het laden op een dieplader van de opritten afgeschoten was; hierdoor ontstond een katapult effect waarbij Guido ernstige verwondingen aan het hoofd opliep waardoor hij ter plekke het leven moest laten.
Op dit moment is een nader onderzoek naar de volledige toedracht in volle gang.

Karel Huijser, General Manager van JLG Europe gaf de volgende verklaring af:
“met diep leedwezen moet ik meedelen dat er op 24 juli j.l. een dodelijk ongeval heeft plaatsgevonden op onze JLG vestiging te Bremen, Duitsland. Het slachtoffer betreft Guido Kurlemann, de service supervisor van onze Duitse vestiging die al lange tijd bij JLG in dienst was”.

“Op grond van de huidige beschikbare informatie was Guido een hoogwerker aan het laden waarbij de machine tussen de opritten en de trailer terecht is gekomen terwijl Guido zich in het werkplatform bevond. Hij liep hierbij dodelijke verwondingen op. Op dit moment is een onderzoek gaande waarbij de bevoegde autoriteiten volledig betrokken zijn “

“Guido heeft 18 jaar van zijn carrière doorgebracht bij JLG Duitsland. Hij was een behulpzame en alom gerespecteerde collega en een vriend voor velen. We zullen zijn professionele kennis, humor en persoonlijke betrokkenheid enorm missen. Ons diepste medeleven gaat uit naar de familie van Guido en het JLG team in Duitsland. Ook vraag ik u met klem om respect voor ons Duitse JLG team in deze moeilijke tijd, na het verlies van een zeer dierbare collega” aldus Karel Huijser.

Overig nieuws