Eerste vrouwelijke PAL-kaarthouder in Maleisië

Shee Shu Leng is de eerste vrouwelijke hoogwerkerbediener in Maleisië die de IPAF hoogwerker categorieën 3A en 3B certificering heeft behaald.

Shu Leng ontving eerder dit jaar haar PAL Card na het voltooien van de categorieën schaar en telescoop. Shu Leng is sales manager bij Aerial Lift & Equipment, onderdeel van de TVH Group en een JLG-distributeur gevestigd in Kuala Lumper. “Ik werk nu acht maanden met Aerial Lift & Equipment. Ik ben blij dat mijn bedrijf me de mogelijkheid heeft geboden om de IPAF-licentie te krijgen, hoewel ik net twee maanden actief ben in de hoogwerkerindustrie.”

Maleisië is een snelgroeiende markt voor hoogwerkers en wordt beschouwd als de leider in de regio Zuidoost-Azië. Er zijn naar schatting 5000 – 6000 hoogwerkers in Maleisië, die naar verwachting de komende jaren dramatisch zal groeien.

Kang Han Fei, managing director bij Aerial Lift, zei dat het bedrijf bezig was om de markt voor te lichten over de voordelen van het gebruik van nieuwe apparatuur. Aerial Lift richt zich ook op training en is uitgegroeid tot een van de eerste IPAF-gecertificeerde trainingsaanbieders in het land. “We bieden JLG- en IPAF-operatortraining en al onze medewerkers hebben PAL-kaarten. Wij geven les aan de verhuurbedrijven. Daarom concentreren we ons op training, niet alleen op technische training, maar op veiligheid en opleiding van operators.”

Het doel voor het eerste kwartaal, na het ontvangen van zijn trainingslicentie, is 48 PAL-kaarten, gevolgd door 72 in het volgende kwartaal.

Overig nieuws