Wederom winst voor Skyjack

De industriële divisie van Linamar heeft in het tweede kwartaal van het boekjaar een aanzienlijke groei gekend. Tot aan de recente overname van de MacDon-groep, een in Canada gevestigde fabrikant en dienstverlener op het gebied van landbouwoogstmachines, vormde Skyjack de overgrote meerderheid van de industriële divisie van Linamar.

Dankzij de overname steeg de omzet van het segment Industrial met 80,2%, of $ 289,5 miljoen, naar $ 650,6 miljoen in het tweede kwartaal, vergeleken met dezelfde periode in 2017. Desalniettemin was er een sterke groei bij Skyjack met een hogere verkoop van hoogwerkers en verreikers in Noord-Amerika en marktaandeel winsten voor hoogwerkers op dat continent, inclusief marktaandeel winsten voor schaarhoogwerkers in Europa in het bijzonder. Dit werd gedeeltelijk gecompenseerd door ongunstige veranderingen in wisselkoersen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017.

Hoewel de exacte cijfers voor Skyjack niet kunnen worden opgesplitst, rapporteerde het bedrijf in Access International’s AccessM20-lijst met ‘s werelds grootste leveranciers van hoogwerkers dat het zijn doel voor 2017 had bereikt van 1 miljard Canadese dollar omzet en het goed op weg was om het volgende doel van 1 miljard US dollar te halen.

“We zijn verheugd om nog een kwartaal recordverkopen en -winst aan te kondigen, beide groeien op een sterk dubbelcijferig niveau,” zei Linda Hasenfratz, CEO van Linamar. “Onze diversificatiestrategie werpt zijn vruchten af, terwijl ons segment Industrial nu rivaliseert met transport in termen van inkomsten dankzij robuuste prestaties bij zowel MacDon als Skyjack. Onze toekomst heeft er ondanks politieke onzekerheid nooit rooskleuriger uitgezien.”

Overig nieuws