Op grote hoogte kitvoegen checken bij Sequoia-toren in Dordrecht

Werknemers zochten de afgelopen dagen op grote hoogte schaduw onder een parasol. © thymen stolk

Nieuwsgierig kijken omstanders naar de hoogwerker die al sinds maandag rond de Sequoia-toren staat. Op 71 meter hoogte kitten werklui de oostzijde van de Dordtse woonflat af.

Een echtpaar heeft het raam opengezet en kijkt verbaasd naar de hoogwerker die vlak voor het appartement op grote hoogte stopt. Roy van der Kuil, werknemer van Peinemann Hoogwerksystemen, kijkt er al niet meer gek van op. “Als bediener van hoogwerkers is het juist leuk om naar bewoners te zwaaien.”

Van der Kuil zit samen met een werknemer van Zwapex Afdichtingstechnieken met een stevige gordel vast in het ‘bakje’. “En dat vinden we niet spannend, dit is een vrij makkelijke klus. Er zijn bij dit gebouw gelukkig geen gekke hoeken.” De werkzaamheden bestaan uit het nakijken van kitvoegen en het vervangen daarvan. “Sommige voegen hadden lekkage en andere waren uitgescheurd. Daarom werken twee bedrijven samen om het te herstellen.”

Zwapex werkt al vanaf maandag aan de kitvoegen en is er gedurende twee weken iedere werkdag mee bezig. Vanwege de temperaturen en de brandende zon van de afgelopen dagen werkten de mannen in de hoogwerker onder een parasol, met veel flessen water en zonnebrandcrème binnen handebereik. “Dat was wel warm”, geeft Van der Kuil aan. “Maar we stoppen pas als het heel hard regent of waait; dat is gevaarlijk.”

De opdracht voor het vervangen van de kitvoegen kwam van het bestuur van de Vereniging van Eigenaars van de Sequoia-toren. “De 72 bewoners zijn gezamenlijk eigenaar van het pand”, laten bestuursleden Aad van Dorp en Chris Vigelius weten. De andere kanten van de toren zijn in 2015 en 2017 al gecheckt. “De gemeente gaf de vergunning en regelde verkeersregelaars. Maar de kosten betalen bewoners zelf uit het fonds van servicekosten.”


Klik hier voor bron artikel

Overig nieuws