Veranderingen aan de top voor Ramirent

Ramirent Logo

Het Finse verhuurbedrijf Ramirent heeft Erik Bengtsson aangesteld als executive vice-president, Zweden & Denemarken, groepsvloot en sourcing, die zijn rol op 1 september begint.

Bengtsson is sinds 2017 lid van de raad van bestuur van Ramirent, maar verlaat die rol aan het einde van de maand. Eerder werkte hij voor Cramo tussen 2005 en 2015. Bengtsons 10-jarige periode bij het verhuurbedrijf eindigde als executive vice president voor Scandinavië.

Ondertussen heeft het bedrijf ook een nieuwe functie van Executive Vice President, Group Business Development, gecreëerd en Jonas Söderkvist zal de rol op 1 september opnemen. Söderkvist is momenteel vice-president van Zweden en Denemarken. Söderkvists nieuwe functie zal hem verantwoordelijk maken voor groepsstrategie, fusies en overnames, ontwikkeling van nieuwe bedrijven, IT en digitalisering.

Tapio Kolunsarka, president en CEO van Ramirent, zei: “Na het orkestreren van een indrukwekkende ommekeer in onze Zweedse onderneming en in Denemarken, verwelkomen we Jonas om de toekomst van Ramirent en de hele industrie te ontwikkelen. We heten Erik ook van harte welkom in de operatieve rol binnen Ramirent. Hij brengt een schat aan verhuurcompetentie naar Ramirent en is tegelijkertijd een uitstekende people-leader en belangenbehartiger van klanten. “

Overig nieuws