Nationwide lanceert randbescherming SkyRakEdge

Nationwide Platforms heeft met FASET, de brancheorganisatie voor veiligheidsnetmontage en tijdelijke veiligheidssystemen, en haar leden samengewerkt om een nieuwe accessoire voor hoogwerkers te lanceren.

SkyRakEdge is een voortzetting van het SkyRak-assortiment van veiligheidsproducten, en is ontworpen voor een veiliger en efficiënter gebruik van randbeschermingscomponenten bij gebruik van masthoogwerkers. Naast het kunnen bevestigen van maximaal negen steigerbuizen met een maximale lengte van 6 m, vermindert de accessoire ook het risico dat materialen van hoogte vallen, verbetert de productiviteit en vermindert de handmatige bediening.

In overeenstemming met de richtlijnen van HSE voorkomt de lichtgewicht-bevestiging dat steigerbuizen op de leuningen van de hoogwerker moeten worden geplaatst. Gemonteerd onder het hoogwerker-bedieningspaneel, is de werking van de hoogwerker onbeperkt, terwijl de koppen die worden gebruikt om de buizen vast te houden, kunnen worden geroteerd wanneer ze niet worden gebruikt om een ​​vrij vlak dek mogelijk te maken.

SkyRakEdge is ontworpen door Nationwide Platforms ‘R & D-divisie, BlueSky Solutions, als antwoord op een verzoek van een specialist in randbescherming. Het nieuwe product is compatibel met alle Genie telescoop en knik-telescoop hoogwerkers van 13,70m tot 41,10m platformhoogte  met 1,80m of 2,44m brede enkeldeurs werkplatforms.

Paul Marks, directeur van BlueSky, zei: “Het hanteren van componenten voor randbescherming en het veilig op hoogte brengen ervan, was historisch gezien een uitdaging voor de industrie. We herkenden dit en werkten samen met FASET en zijn leden om een ​​oplossing te vinden. We moesten SkyRakEdge op zo’n manier ontwerpen dat het zowel praktisch was en niet zou vastlopen op netten of steigers. Het resultaat is een product dat de belangrijkste gevaren en uitdagingen heeft aangepakt.  SkyRakEdge biedt een logische werkprocedure voor de installatie op hoogte en wordt geleverd met een gebruikershandleiding die de mogelijkheden beschrijft en bedieners helpt bij het opstellen van een gedetailleerde methodeverklaring. Bij het installeren van materialen met een hoogwerker moet SkyRakEdge hoogwerkerbedieners helpen te voldoen aan de richtlijnen en vereisten van PUWER, LOLER en HSE”.

Overig nieuws