Terex/Genie en Changzhou investeren

Changzhou National Hi-Tech District en Terex China hebben een overeenkomst getekend voor het investeren van $ 100 miljoen in het Phase III-project om de lokale productieactiviteiten uit te breiden.

De kapitaalverhoging is bedoeld om het aantal en de efficiëntie van leveranciers en diensten in het Hi Tech-district op te voeren en te vergroten, door het districts engineering- en machineproductie-ecosysteem te voltooien, Terex te helpen de lokale contentniveaus te verhogen en de productie van hoogwerkers en componenten uit te breiden.

Tot nu toe heeft de fabriek – die in 2011 is geopend – een breed assortiment Genie hoogwerkers geproduceerd, waarvan sommige specifiek voor de lokale markt zijn ontworpen, terwijl andere globale Genie-producten zijn die ook worden geëxporteerd.

Changzhou National Hi-tech District ligt in het hart van de Yangtze-rivierdelta ten noordwesten van Shanghai en heeft een oppervlakte van 1.508 vierkante kilometer. Het is momenteel de thuisbasis van 1641 bedrijven met buitenlands eigendom of aanzienlijke buitenlandse investeringen.

Overig nieuws