Merlo P 120.10 HM “Loader” verreiker voor Loonbedrijf Verhulst in Sluiskil

Enige tijd geleden heeft Loonbedrijf Verhulst in Sluiskil een nieuwe Merlo P 120.10 HM verreiker in gebruik genomen die geleverd is door Abemec Zeeuws Vlaanderen.

Loonbedrijf Verhulst is een dynamisch en breed inzetbaar bedrijf, dat zich kenmerkt door een innovatieve en flexibele aanpak, en is werkzaam in grond, weg- en waterbouw en agrarisch loonwerk

De nieuwe Merlo wordt vooral ingezet voor laad, los en overslag werk in de haven van Terneuzen. Ook machines voor het opzakken van kunstmest en big bags kunnen met de Merlo gevuld worden. Hiervoor is de Merlo uitgerust met zware palletvorken, een grondbak en een extra grote volumebak. En met behulp van een opduwbord met verlenggiek is men in staat om producten op grote hoogte in de hallen op te slaan.

Door de efficiënte MCVTronic rijaandrijving kan men vloeiend optrekken van 0 tot 40 kilometer zonder trekkracht onderbreking. Verder is de Merlo uitgevoerd met side-shift en hoekcorrectie op de giek, airco, en automatische smering.
Bijzonder is ook de speciale Nano coating lakbehandeling, die er voor zorgt dat de machine goed beschermd is bij het werken met meststoffen e.d. Een gunstig nevenvoordeel van deze Nano coating is dat het lakoppervlak spiegelglad wordt, hierdoor is de machine veel eenvoudiger te reinigen, wat tevens zorgt voor een extra milieu voordeel.

De Merlo P 120.10 HM is momenteel de grootste starre verreiker in het Merlo programma, maar is toch heel overzichtelijk en goed  wendbaar door zijn 4 wiel besturing. Het hefvermogen is 12.000 kg en de maximale hefhoogte is 9,8 meter. Met de 4 cilinder Iveco NEF motor van175 pk is de machine sterk genoeg voor al het laad- en opduw werk. Doordat de machine is voorzien van een load sensing hydrauliek systeem en een speciaal regeneratie systeem op de giek, kan er ondanks de enorme hefkrachten toch erg snel en accuraat gewerkt worden. Met recht kan deze Merlo daarom de “loader” onder de verreikers genoemd worden en is de machine daarom breed inzetbaar bij allerlei agrarische, industriële, en bouwkundige taken.

Overig nieuws