Hitachi verwerft belang in Acme

De Japanse machinefabrikant Hitachi Construction Machinery heeft een belang van 33,3 procent gekocht in Acme, de Amerikaanse groothandel voor hoogwerkers.

Als onderdeel van de overeenkomst heeft Acme haar balans geherstructureerd om haar schulden aanzienlijk te verminderen en liquiditeit te verschaffen om haar toekomstige groei- en expansieplannen voor de vloot te financieren. Het zal Hitachi-grondverzetmaterieel aan zijn vloot toevoegen terwijl Hitachi de uitbreiding van Acme ondersteunt door zijn diensten te promoten via het Hitachi Noord-Amerikaanse dealernetwerk.

Acme zal ook regionale ondersteuningscentra creëren die alle belangrijke marktgebieden in Noord-Amerika bestrijken, om haar klanten een meer gelokaliseerde service te bieden.

Directeur Woody Weld van Acme zei: “Acme’s klantenbestand vraagt  steeds vaker om wielladers en graafmachines. Deze nieuwe samenwerking met Hitachi Construction Machinery zal het mogelijk maken dat elk verhuurbedrijf in de Noord-Amerikaanse markt toegang heeft tot een volledig assortiment van goed bewezen en hoog aangeschreven Hitachi-grondverzetproducten.”

Hitachi’s executive vice-president Yasushi Ochiai voegde toe: “Acme brengt unieke expertise met zich mee in de verhuur van verschillende apparatuurproductklassen. Door de krachten te bundelen met Acme wordt onze strategie versterkt om onze waardeketenactiviteiten te versterken.”

Overig nieuws