Nieuwe Jekko mini-kraan

De Italiaanse spin- en minikranenfabrikant Jekko lanceert later deze maand de 11,5-tons JF365-minikraan.

De kraan, ontwikkeld in samenwerking met de Italiaanse fabrikant van autolaadkranen Fassi, heeft een maximale haakhoogte van 29 meter, met een capaciteit van 550kg en een maximale radius van 26,5 meter met 365kg hefvermogen. De machine heeft een totale breedte van 1,8 meter, een totale lengte van 5,5 meter en een totale hoogte van 2,7 meter.

De kraan is radiografisch bestuurbaar en is uitgerust met zowel een 55 kW Kubota-dieselmotor als een 13 kW drie-fase elektromotor. Het wordt ook geleverd met een kleinere, lichtere jib die de installatie van een platform mogelijk maakt. De minikraan zal worden onthuld op de Fassi-stand op de IAA Commercial Vehicles-show in Hannover, Duitsland.

Jekko zegt dat de nieuwe kraan geschikt is om te werken op werklocaties met beperkte ruimte, zoals drukke stadscentra.  Jekko-verkoopmanager Alberto Franceschini zei: “Na het succes van de JF545 hebben we besloten om hetzelfde formaat en dezelfde configuratie te behouden, waarbij het kraanelement werd vervangen door een van de best verkochte Fassi’s, de F365, die op dezelfde manier werkt als de 545 maar zonder een afneembaar contragewicht, wat resulteert in een compactere en lichtere kraan terwijl hij dezelfde prestaties levert.”

Overig nieuws