Gunco gaat verder onder de naam mateco

Op 3 november a.s. viert Gunco bv haar 50-jarig bestaan. Per dezelfde datum verdwijnt ook de naam Gunco en zal overgaan in mateco.

De TVH Holding Groep n.v. waartoe ook Gunco behoort, gaat al haar Europese verhuuractiviteiten bundelen onder de naam mateco.
TVH Holding is de afgelopen jaren zeer actief geweest in het overnemen van diverse Europese verhuur- en verkoopondernemingen binnen de hoogwerker- en verticaal transport industrie waarbij de bedrijven onder hun eigen naam voort bleven bestaan als onderdeel van de TVH Holding. Aan dat tijdperk komt nu een definitief einde.

In 2011 werd Gunco bv onderdeel van de TVH groep, tezamen met de Gunco dochteronderneming Statech S.r.o. uit Tsjechië.
In november 2012 verwierf TVH het Duitse verhuurbedrijf mateco GmbH en het Hongaarse verhuurbedrijf Gépbér, welke ook eigenaar was van verhuurbedrijf Romlift uit Roemenie. In 2016 werden door TVH achtereenvolgens het Spaanse verhuurbedrijf Vamasa en het Roemeense verhuurbedrijf Industrial Access aan de TVH Groep toegevoegd, in 2017 gevolgd door het Duitse verhuurbedrijf Gardeman GmbH. De genoemde bedrijven zullen nu gezamenlijk de bedrijfsactiviteiten voortzetten onder de naam mateco, onderdeel van TVH Holding Groep nv. Hierdoor ontstaat binnen de Europese hoogwerker verhuurmarkt de verhuurgigant mateco groep, actief in 12 landen, met een vlootomvang van ruim 35.000 eenheden, waarvan 30.000 voor korte(re) termijn verhuur ingezet worden en ruim 5.000 eenheden op meerjarige lange termijn verhuur/leasing.

Hoogwerker importeur HDW Nederland bv, ook behorend tot de TVH Groep, en de verkoopunit van Statech in Tsjechië blijven als separate verkoopondernemingen actief binnen mateco groep.

Bij een afscheid past natuurlijk ook een terugblik, met name waar het over een naamswijziging van een bedrijf als Gunco gaat en er dus een stukje nostalgie van de Nederlandse markt verdwijnt.
Een onderneming met een 100% pioniersgeest en de “trendsetter” die als eerste het gat in de markt vond van grootschalige “onbemande materieelverhuur”. In 1968 werd Gunco opgericht door de Engelse broers Gun en hun Nederlandse COmpagnon Cees Doesburg en startte met de verhuur van vorkheftrucks met chauffeur in de Rotterdamse haven. Door de jaren heen werden de verhuuractiviteiten uitgebreid met containerhandling equipment, verreikers en hoogwerkers en werden dealerschappen van de merken Manitou en Grove Manlift hoogwerkers toegevoegd.
Gunco werd eigendom van Furness en daarna opgenomen in de PON Holdings Groep. In 2011 volgde de overname door de TVH Groep.
Gunco, straks dus mateco, opereert vanuit vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Goes, Veghel, Sittard en Zwolle met een verhuurvloot van meer dan 5.000 eenheden.

Wij verwachten op korte termijn het officiële persbericht te kunnen publiceren.

Overig nieuws