Mills en Solaris bespreken fusie

De twee grootste verhuurbedrijven in Brazilië, Mills Estruturas e Serviços de Engenharia S.A. en Solaris Equipamentos, bespreken een mogelijke fusie.

De voorwaarden van de deal moeten nog worden vastgesteld, maar Mills zei dat er een aandelenruil zou plaatsvinden waarbij de aandeelhouders van Solaris 30,5% van de totale aandelen zouden bezitten.

De fusie van de twee zou de grootste verhuuractiviteit in Brazilië met een aanzienlijke marge creëren, waarbij de activiteiten van Mills met € 73 miljoen zouden worden gecombineerd met de Solaris-operatie van € 56 miljoen.

Het zou ook een van ‘s werelds top 25 hoogwerkerbedrijven worden met een gecombineerde vloot van ongeveer 8400 eenheden (5723 eenheden van Mills toegevoegd aan 2680 van Solaris). Mills zei dat de fusie “zijn uitstekende positie in de apparatuurverhuur zou versterken met een aantrekkelijkere bedrijfsportfolio, een grotere schaal en betere vooruitzichten op groei en winstgevendheid, met een optimalisatie van de activiteiten en potentiële synergieën.”

Beide bedrijven hebben de afgelopen jaren geleden onder de Braziliaanse economische recessie. Alleen al de laatste 18 maanden hebben Mills en Solaris hun wagenparken met respectievelijk 16% en 23% moeten verkleinen.

Mills heeft meer dan 65 jaar historie in Brazilië, terwijl Solaris al 20 jaar actief is op de Braziliaanse huurmarkt voor apparatuur. Solaris was oorspronkelijk eigendom van Sullair Argentina, maar in 2013 werd het grootste deel overgenomen door het private equity fonds Southern Cross Group, waarbij Sullair Argentinië nog steeds een minderheidsaandeelhouder was.

Overig nieuws