Officiële opening Sinoboom Europa

De Chinese producent van hoogwerkers, Sinoboom, heeft zijn nieuwe Europese operatie – Sinoboom Europe / Liftstore – geopend in Jawczyce, Polen, ten westen van Warschau.

De nieuwe onderneming wordt gezien als een belangrijke stap voor het bedrijf om zijn internationale profiel te versterken en zijn marktaandeel te vergroten. Het bedrijf is van plan om een team op te bouwen van ervaren Europese en Chinese mensen om verkoop- en aftersalesdiensten in heel Europa te bieden. De nieuwe operatie zal twee locaties hebben, een in Polen in samenwerking met de Poolse hoogwerkerspecialist Gizo – die al operationeel is, terwijl een andere operatie later in Nederland zal worden geopend. Het eigendom van Sinoboom/Liftstore is grotendeels in handen van de Chinese fabrikant Sinoboom en de Poolse familie Niewinski.

Het team zal worden beheerd door Erik Geene, die ook een belang in het bedrijf heeft, na zijn toetreding tot het bedrijf afgelopen zomer (zie eerder artikel). Voorheen was hij 14 jaar in dienst bij Genie, laatstelijk als verkoopdirecteur gebruikte machines. Voor zijn Genie periode was Erik 12 jaar in dienst bij Genie importeur HDW Nederland. Binnen Liftstore wordt Erik vergezeld door Lucjan Bogdan die gestationeerd is op de Liftstore vestiging in Polen.

Erik Geene (l) & Lucjan Bogdan

Sinoboom/Liftstore Europe heeft zich als belangrijkste doel gesteld om een invloedrijke speler te worden op de Europese markt met betrekking tot productie, verkoop en aftersales service in Europa. Vanuit de vestiging in Polen zullen met name elektrische schaarhoogwerkers, voor gebruik op vlakke ondergrond, uit voorraad leverbaar zijn met platformhoogtes van 4,00m tot 14,00m.

Erik Geene: “Sinoboom heeft momenteel de beste schaarhoogwerkers op de markt. Dit is een van de redenen waarom ik ervoor heb gekozen om als aandeelhouder toe te treden tot het bedrijf. Kijkend naar de Sinoboom schaarliftproducten van vandaag, heb ik er alle vertrouwen in dat het bedrijf in de nabije toekomst ook de perfecte telescoophoogwerkers voor de verhuur zal ontwikkelen, te beginnen met nieuwe lanceringen op Bauma China later dit jaar en op Bauma in Műnchen volgend jaar. We gaan voor een ‘kwaliteitsrevolutie’!”

Overig nieuws