IPAF, International Powered Access Federation, voegt nieuwe training toe aan het cursusprogramma

Giles Councell spreekt op IPAF's Elevation Conference, gehouden in Coventry, UK

IPAF introduceert binnenkort een nieuw trainingsprogramma voor het gebruik en de installatie van personen-en goederenliften. Deze zogenaamde “hoists” worden o.a. veelvuldig toegepast en ingezet om personen en materialen te transporteren bij het werken op grote hoogtes en in combinatie bij het werken op hefsteigers.

De training voor bedieners en demonstrateurs komt beschikbaar in het 4de kwartaal van dit jaar, begin 2019 gevolgd door de training voor installatie, gevorderde installatie en instructeur.

De nieuwe cursus zal door IPAF worden geaccrediteerd met de uitgifte van de bekende PAL Card voor deze specifieke categorie. De training is ontwikkeld om het aantal ongevallen dat zich met deze apparatuur op bouwplaatsen voordoet te verminderen.

Angel Ibanez, IPAF’s wereldwijde vertegenwoordiger voor hefsteiger gerelateerde producten, bevestigde de introductie van de nieuwe training tijdens de Elevation Conferentie die door IPAF op 25 september j.l. werd georganiseerd in Coventry, UK. “Er bestond onder onze leden een groeiende vraag om een training voor het gebruik en de installatie van personen- en goederenliften aan te kunnen bieden. Bij dit soort apparatuur worden relatief grote aantallen personen gelijktijdig vervoerd. Het aantal personen- en goederenliften is groter dan het aantal hefsteigers, waardoor er in verhouding meer ongevallen plaatsvinden. Voor ons was dit de belangrijkste reden om deze training voor de diverse gebruikersniveaus te ontwikkelen”.

Giles Councell, IPAF Director of Operations, gaf tijdens de Conferentie een update over de activiteiten van de Federatie. Het aantal wereldwijde IPAF leden bedraagt momenteel 1.342 in 67 verschillende landen. Wereldwijd zijn er nu ruim 752.000 geldige PAL Cards in omloop.

Overig nieuws