Rebranding voor Alimak

Na de fusie van Alimak en Hek in 2001, heeft de Zweedse aanbieder van hoogwerkers gewerkt onder het merk Alimak Hek.

Om de communicatie naar zijn klanten te stroomlijnen, krijgen alle productlijnen binnen Bouw, Algemene industrie en Olie & Gas de naam Alimak. Dientengevolge zullen de Hek-producten, waaronder hoogwerkers, allemaal worden omgedoopt tot Alimak.

Verdere toevoegingen aan de Groep zijn ook van invloed op de branding. De overnames van CoxGomyl, Manntech en Avanti aan het einde van 2016 betekenden dat Alimak Group, het moederbedrijf van Alimak, in omvang verdubbelde en het productportfolio uitbreidde. Alle verkoopkantoren worden nu omgedoopt tot Alimak Group, terwijl fabrieken de naam van merken die ze produceren behouden.

Ondertussen lanceren de Alimak Group merken Alimak, Avanti, CoxGomyl en Manntech een gezamenlijke wereldwijde organisatie onder de naam Alimak Service om product- en klantenondersteunende diensten te leveren aan de gebruikers van Alimak Group-producten. Met service-ondersteuningscentra in 100 landen en 700 werknemers zal Alimak Service een volledig assortiment van service-, onderdelen- en trainingsoplossingen bieden.

“Via Alimak Service blijven onze klanten de hoogwaardige reserveonderdelen en services van de merken ontvangen die ze gewend zijn, maar met de extra voordelen van een grotere geografische footprint, toegevoegde mogelijkheden en nog meer tijdige ondersteuning,” zei Tormod Gunleiksrud, CEO van Alimak Group.

De wijziging is van toepassing op het volledige assortiment van Alimak-producten en treedt geleidelijk in werking, met ingang van 1 oktober 2018.

Overig nieuws