Gunco gaat verder als mateco

Officieel persbericht

In het jaar dat Gunco zijn 50-jarig jubileum viert, verandert het bedrijf van naam. Sinds 2011 is Gunco onderdeel van het internationale concern TVH. In de afgelopen jaren is door diverse overnames een sterk netwerk van verhuurbedrijven in 12 Europese landen ontstaan, waarbij de bedrijven onder hun eigen naam voort bleven bestaan. Besloten is om de verhuuractiviteiten in de diverse landen onder één sterke herkenbare Europese naam voort te zetten. Vanaf november 2018 gaat Gunco daarom verder onder de naam mateco.

Een naamswijziging met strategisch belang

Door het toenemend aantal internationaal werkende klanten, is de beslissing om onder één sterke naam verder te gaan een logische vervolgstap. Het kunnen bieden van een Europees netwerk aan verhuurbedrijven, is voor veel klanten een grote toegevoegde waarde. Naast de nieuwe groepsnaam, blijft de herkenbare lokale identiteit gewaarborgd. De kwaliteit en servicegraad, die Gunco al 50 jaar biedt, blijft dus gegarandeerd.

Met een verhuurvloot van circa 4.000 machines, is Gunco al vele jaren een toonaangevende speler op de Nederlandse verhuurmarkt. Met het samenbrengen van de Europese verhuuractiviteiten onder de naam mateco, ontstaat één van de grootste verhuurorganisaties in Europa, met een vlootomvang van ruim 35.000 eenheden.

50 jaar Gunco

Het Rotterdamse Gunco startte in 1968 met de verhuur van heftrucks. In 1984 werden de activiteiten uitgebreid met de verhuur van hoogwerkers. In de jaren daarna werd het assortiment verder verbreed met onder meer ruw-terrein heftrucks, verreikers, gators en mini rups kranen. Tegenwoordig houdt Gunco zich naast verhuur bezig met verkoop, lease, reparatie, service en opleidingen, en is het bedrijf toonaangevend in heel Nederland. In november wordt het 50-jarig jubileum uitgebreid gevierd met klanten en medewerkers.


Hebt u vragen over de naamswijziging, neem dan contact op met afdeling marketing : marketing@gunco.nl

Overig nieuws