Omzetstijging derde kwartaal Haulotte

Logo Haulotte

In het derde kwartaal van 2018 bedroeg de geconsolideerde omzet van Haulotte Group € 128,5 miljoen, 25% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Cumulatief bedroeg de omzet € 413,9 miljoen, tegen € 363 miljoen eind september 2017, een stijging van 14% tussen de twee periodes. Het Europese gebied zette de trend van de vorige kwartalen voort en boekte een omzetstijging van 21%, nog steeds aangedreven door de sterke vraag van grote verhuurbedrijven in de meeste markten. In Azië-Pacific bleef de omzet groeien, met 13% op kwartaalbasis, voornamelijk aangedreven door China. Het Latijns-Amerikaanse marktherstel (met uitzondering van Argentinië) dat werd waargenomen in 2017, duurde tot eind september, zei de fabrikant, waardoor de omzet met 11% steeg. In Noord-Amerika stegen de cumulatieve verkopen met 9%, nog steeds aangedreven door de snelgroeiende activiteiten van de hoogwerkers, tot een groei van 20%.

Kijkend naar de verschillende divisies steeg de verkoop van apparatuur met 17% tot € 364,8 miljoen. De servicetak groeide met 2% tot € 36,8 miljoen, terwijl de verhuurtak met 14% daalde tot € 12,3 miljoen. Eerder dit jaar kondigde Haulotte aan dat het zijn Italiaanse verhuurbedrijf, Nove, had verkocht. En eerder deze maand breidde het bedrijf zich uit in Turkije, door een 100% -belang te nemen in het Turkse Acarlar Makine (lees hier), waarvan het voorheen 50% eigenaar was.

Haulotte Group zei dat het een omzetgroei verwacht van meer dan 10%. De Groep is van plan om het huidige bedrijfsresultaat te handhaven.

Overig nieuws