Power Towers introduceert de “Power Picker”

De nieuwe POWER PICKER van POWER TOWERS

De in Leicester, UK,  gevestigde fabrikant van “low level” hoogwerkers POWER TOWERS heeft een revolutionair nieuw product aan het leveringsprogramma toegevoegd, de POWER PICKER.

De Power Picker is ontworpen als een eenvoudig, veilig en efficiënt elektrisch aangedreven alternatief ter vervanging van aluminium trappen en ladders,  bordestrappen, podium steps en kleine aluminium rolsteigers; uitsluitend geschikt voor binnen gebruik op vaste en vlakke vloeren.

De machine is specifiek ontworpen als een veilige en efficiënte hoogwerk methode in winkels, restaurants, laagbouw magazijnen, winkelcentra, groothandelscentra, ziekenhuizen en kantoren. De Power Picker is daarnaast zeer functioneel inzetbaar als order Picker en voor het uitvoeren van allerhande kleine onderhoudswerkzaamheden.

De Power Picker biedt een veilig werkplatform voor werkhoogtes tot 4,40m, heeft een robuuste constructie en innovatieve bedienings- en veiligheidsfuncties. Zo is het niet mogelijk om de hefbeweging in te schakelen mits de toegangsdeur van het platform zichzelf volledig gesloten heeft en kan deze op hoogte niet geopend worden. Verder is de machine standaard uitgevoerd met een automatische dodeman parkeerrem. De rem ontkoppeld automatisch zodra de machine handmatig naar de werkpositie wordt gemanoeuvreerd.  Ook is het mogelijk om de machine vanaf de grond te laten dalen met een handmatig bediende nooddaal inrichting. De machine voldoet geheel aan de CE norm waarbij EN 280 als leidraad is gehanteerd.

De Power Picker heeft zeer compacte afmetingen van slechts 1,24m lang x 0,78m breed, is voorzien van een 1-persoons werkplatform van 0,55m x 0,65m en biedt een platformcapaciteit van 130kg. De toegang tot het werkplatform bevindt zich slechts 35cm boven vloerniveau.

Voor order picking werkzaamheden is er standaard voorzien in een in hoogte verstelbaar laadplateau met een laadvermogen van 70 kg.  De 2-delige gesynchroniseerd uitschuifbare hefmast stelt  d.m.v. een simpele drukknop de heffunctie in werking die  wordt aangedreven door een 12V elektrisch systeem met een 105aH onderhoudsvrije AGM batterij. Het totaal gewicht van de nieuwe POWER PICKER bedraagt slechts 297 kg en past mede door de compacte afmetingen in iedere denkbare lift.

Overig nieuws