Wat mag u verwachten op Verticaaldagen Benelux 2018?

Deze vraag zouden we heel kort kunnen beantwoorden door te zeggen : NOVITEITEN, NOVITEITEN en NOVITEITEN. Maar uiteraard gaan we daar wat nader op in.

Het is zonneklaar dat ook de hoogwerker en verticaal transport markt de malaise van de recessie inmiddels achter zich heeft gelaten.
Internationale onderzoekrapporten wijzen uit dat ons marktsegment in de afgelopen 2 jaar een volumineuze groei van ca. 10 % heeft doorgemaakt. Waar de Benelux regio begin 2016 nog goed was voor een totale hoogwerker vloot van ca. 27.000 eenheden ( 18.000 Nederland en 9.000 Belux) is de verwachting dat dit aantal eind 2018 gestegen zal zijn naar kort onder de 30.000 eenheden (20.500 Nederland en 9.500 Belux) of dit zelfs zal overstijgen.

Voor fabrikanten was en is de aantrekkende markt reden om weer verder in machine ontwikkeling te denken en te handelen, en…….. om meer toekomstgericht te gaan denken. Ontwikkelingsafdelingen van vrijwel alle fabrikanten zijn druk in de weer geweest met het realiseren van nieuwe en verbeterde concepten die de snelheid van werken, de efficiëntie, de veiligheid en “last but not least”, aandacht voor het milieu te stimuleren en zo het hoogwerker aanbod omhoog gestuwd hebben. Alles onder het motto: “klaar voor de nabije jaren”.

Een greep van wat u mag verwachten:

– Energie bewuste machines waar bij vrijwel ieder concept en merk, van 3,5 tons autohoogwerker, schaarplatforms, zelfrijders, en spinhoogwerkers en mini rupshijskranen de hybride en/of volledig elektrisch aangedreven machines een vooraanstaande plaats innemen. Bij volledig elektrisch aangedreven units wint het gebruik van batterijen met Lithium-Ion techniek meer en meer terrein.

– Een andere, duidelijk waarneembare trend, is de snelgroeiende markt van hoogwerkers op gesloten bestelwagen van max. 3,5 ton en tot ca. 14m werkhoogte. Een marktsegment, wat inmiddels duidelijk ontdekt is door de verhuurbedrijven, voor het uitvoeren van stedelijke en infrastructurele werkzaamheden. Ook in dit segment vindt u een ruim aanbod van hybride, of volledig elektrisch aangedreven hoogwerkers.

– Ook efficiëntie is voor veel fabrikanten een sleutelwoord geworden. Met name zelfrijdende (knik)telescoophoogwerkers worden nu geleverd met beduidend hogere werkbelastingen en een aanbod van grote werkplatforms tot 4,00m breed. Meer werkbelasting en het vervoeren van meer materialen leidt zodoende tot grotere productiviteit van hoogwerk materieel voor de huurders.

– Veiligheid in de bediening van hoogwerkers krijgt gelukkig ook een steeds grotere plaats. Meer en meer bedrijven beseffen hun verantwoordelijk en zorgen ervoor dat hun medewerkers gecertificeerd zijn in het bedienen van hoogwerk materieel. Het cursus aanbod groeit, e-learning heeft zijn intrede gedaan en op Verticaaldagen kunt u kennis maken met Virtual Reality Training d.m.v. opleidingssimulatoren.

– Ooit sprak Napoleon de waarzeggende woorden : “China is a sleeping giant, when she wakes she will move the world ” Niets blijkt minder waar te zijn, ook in alle sectoren van de machine-industrie. Op Verticaaldagen maken meerdere Chinese hoogwerker fabrikanten hun debuut. Ook machines uit Japan geven acte de presence.

In dit artikel benaderden we trends en geen specifieke merken. Die mogen u en jij zelf benaderen. Verticaaldagen Benelux is qua aanbod, noviteiten en innovaties groter dan ooit tevoren.  Een bezoek van slechts één dag is waarschijnlijk te weinig om volledig geïnformeerd te worden over alles wat de markt u momenteel te bieden heeft. Ook dat hebben we voor u opgelost, Verticaaldagen duurt 3 dagen. Alle standhouders heten u tijdens deze drie dagen van harte welkom om u volledig op de hoogte te brengen.

 

 

Welkom en een grandioze beurs toegewenst!

Het bezoeken van Verticaaldagen Benelux is gratis. U kunt via on-line registratie uw e-ticket bestellen. U kunt zowel met als zonder registratiecode uw toegangsbewijs aanvragen en uitprinten. Registreren kan via deze link: https://lnkd.in/gnw2S4n

Overig nieuws