Gewonde na omvallen kraan in Rotterdam

Bij de ingang van het oude Dijkzigt-ziekenhuis is een grote kraan omgevallen. Daarbij is de kraanmachinist gewond geraakt. Hij zat in het voertuig dat op de grond staat.

De kraan, een Liebherr LTM1500 -8.1 van kraanverhuurbedrijf Boekestijn, was aangekomen op de site van het Erasmus Universitair Medisch Centrum, waar een ouder gebouw moet worden gesloopt. De kraan moest een grote airconditioning unit van het dak heffen. Hij parkeerde voor de hoofdingang van het oude gebouw en zette zijn stempels uit, maar negeerde blijkbaar een bord waarop stond: “maximale lading 14 ton”. Hij hief zijn telescoop op en zwenkte zijwaarts waarna de kraanpoot direct de grond in sloeg, regelrecht in een grote lege ruimte eronder, wat een oude ondergrondse fietsenstalling bleek te zijn.

De kraan kantelde achteruit en de giek sloeg tegen het gebouw. De bediener die op dat moment in de cabine zat, hield hier lichte verwondingen aan over. De kraan was opgezet met grote stempelmatten en stalen platen om op te rijden, maar de relatief dunne betonnen deklaag bleek te zwak.

Overig nieuws