Man bungelt anderhalf uur aan hoogwerker

Man bungelt anderhalf uur aan hoogwerker (foto Jaring Rispens)

Een bizar beeld in de bossen van Nijemirdum: een man bungelde woensdagmiddag zo’n anderhalf uur lang aan een hoogwerker. Hij was in het bos bezig met snoeiwerkzaamheden toen zijn hoogwerker het begaf en hij niet meer met de machine naar beneden kon.

Volgens een woordvoerder van de brandweer had de man een harnas bij zich om, in geval van zo’n noodsituatie, toch beneden te kunnen komen. De touwen die hij hierbij gebruikte, raakten echter in de knoop, waardoor hij meer dan anderhalf uur in het tuigje onder de hoogwerker bungelde.

De brandweer moest hem vervolgens uit zijn benarde situatie bevrijden, maar doordat de locatie -hij was diep in het bos bezig- moeilijk te bereiken was, duurde dit enige tijd. Een hoogwerker uit Sneek wist uiteindelijk de plek te bereiken en de man naar beneden te halen.

Hij is onderzocht door het ambulancepersoneel, maar heeft geen letsel aan het avontuur overgehouden.

Overig nieuws