Dingli introduceert update leveringsprogramma (knik)telescoophoogwerkers

Dingli heeft deze week op bauma China zijn nieuwe reeks telescoophoogwerkers gelanceerd.

De serie is gebaseerd op prototypes die Dingli twee jaar geleden op dezelfde show presenteerde, en bevat tot nu toe zes modellen; 24, 26, 28 en 30 m telescoophoogwerkers 24 en 28 m kniktelescoophoogwerkers.

Vier andere modellen volgen in het eerste kwartaal van volgend jaar, te weten een 16 en 22 m telescoophoogwerker en een 16 en 20 m kniktelescoop. Nog eens twee modellen volgen in 2020, met werkhoogtes van 36 en 45 meter.

De modellen zijn het resultaat van de samenwerking van Dingli met de Italiaanse verreiker fabrikant Magni. Magni was mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kenmerkende nieuwe design. Eerde verwierf Dingli een belang van 20% in Magni, waarbij laatstgenoemde de schaarhoogwerkers van de Chinese fabrikant over het grootste deel van Europa distribueerde onder hun eigen Magni branding. Ook de lijn (knik) telescoophoogwerkers zal onder de Magni naam in Europa beschikbaar zijn.

De motor en alle bedieningscomponenten bevinden zich onder in het chassis en het contragewicht bevindt zich ook in een lagere positie, waardoor er een lager zwaartepunt en een verbeterde verhouding is ontstaan in de relatie werkhoogte/werkbereik, aldus het bedrijf.

De telescoopmasten worden geproduceerd in de gigantische nieuwe fabriek van Dingli met 250.000 vierkante meter binnenruimte. De fabriek zal in de tweede helft van volgend jaar volledig in gebruik worden genomen. Sommige delen ervan zijn al operationeel.

De fabrikant zei dat de telescoophoogwerkers wereldwijd zijn getest door verhuurbedrijven en dat een van de nieuwe modellen wordt geleverd aan United Rentals in de VS voor presentatie op een personeelsevenement.

Carlo Magni, managing director van Magni, zei: “Dit is het resultaat van vier jaar samenwerken. Het idee was om de beste hoogwerker op de markt te produceren en de enige manier om dat te doen was om iets compleet nieuws te maken.”

Overig nieuws