Haulotte verdubbelt de Chinese verkoop

Logo Haulotte

Haulotte heeft zijn verkoop in China in 2018 meer dan verdubbeld, zo verklaarde het bedrijf tijdens zijn persconferentie op Bauma China, met leveringen aan nieuwe verhuurbedrijven die de prestaties verbeterden.

Volgens Haulotte is China nu goed voor ongeveer 35% van de totale jaarlijkse markt voor nieuwe machines in de regio Azië-Pacific en het Midden-Oosten – meer dan Japan of Australië – en het cijfer kan dichter bij de 50% liggen door niet-aangegeven verkopen.

“China, zoals we weten, zet zijn snelle groei voort”, zei Damien Gautier, Haulotte’s Managing Director voor Asia Pacific. “De verkoop van Haulotte zal dit jaar verdubbelen, voornamelijk door de verkoop aan nieuwe verhuurbedrijven.”

Een Chinese klant is het in Chengdu gevestigd verhuurbedrijf ZHD, dat de eerste diesel telescoop van Haulotte in Changzhou, een HA16RTJ – die op Bauma China te zien was – zal afleveren.

Haulotte blijft investeren in zijn Chinese netwerk. Het opende nieuwe locaties in Beijing en Guangzhou dit jaar en plant een kantoor in Wuhan in 2019, om toe te voegen aan het bestaande hoofdkantoor en de fabriek in Changzhou in Shanghai. Het bedrijf heeft ook een externe onderdelenfaciliteit in Zuidwest-China.

Harry Wang, algemeen directeur van Haulotte voor China, zei dat het bedrijf ook zou profiteren van zijn investering in elektrisch aangedreven machines – de nieuwe Pulseo-generatie die eerder dit jaar op Intermat werd geïntroduceerd.

Hij erkende onzeker te zijn over de ontvangst in China van de volledig elektrische hoogwerkers, maar zei dat het recente lanceringsevenement in Guangzhou met 120 Chinese klanten een succes was: “Na de lancering ontvingen we fantastische feedback van de markt. Chinezen willen een betere luchtkwaliteit. Het Pulseo-product is afgestemd op de eisen van Chinese mensen. “

Overig nieuws