Recordaantal bezoekers voor Bauma China

Een record van 212.500 bezoekers woonden de negende Bauma China-tentoonstelling in Shanghai bij, een stijging van 25% ten opzichte van de show van 2016. In totaal waren 3350 exposanten uit 38 landen aanwezig, een stijging van 13% ten opzichte van 2016, waarbij bijna driekwart van China afkomstig was.

Stefan Rummel, Managing Director van Messe München GmbH, zei verheugd te zijn over het resultaat: “2018 was een bijzonder jaar! In de uitzonderlijke marktomgeving in China dit jaar, demonstreerde Bauma China waarom het alle reden heeft om de toonaangevende vakbeurs voor de Aziatische machinemarkt te worden genoemd. Het vestigde records in alle gebieden.”

Qi Jun, voorzitter van China Construction Machinery Association (CCMA), zei; “Bauma China 2018 was zeer succesvol. Het heeft in vele opzichten geschiedenis gemaakt: het aantal exposanten, de tentoonstellingsruimte en het totale volume van de ter plekke gemaakte bestellingen. De exposanten hebben vooral geprofiteerd van het enthousiasme van gebruikers en hun verwachtingen voor de toekomst.”

Ongeveer 94% van de bezoekers kwam uit Azië, met de top 10 van landen in China, Korea, Rusland, India, Maleisië, Japan, Taiwan, Thailand, Indonesië en Singapore. Een vertegenwoordiger van XCMG zei: “De show van dit jaar heeft grotere schaal en betere kwaliteit. Onze stand is erg druk met veel klanten uit China en het buitenland.”

Jonathan Stringham, vice-president strategie, marketing en digitalisering van Bomag Duitsland, zei: “Onze indruk van Bauma China 2018 is zeer goed. We hebben veel klanten onze stand bezocht, met een grote interesse in onze machines en technologie. De meeste klanten kwamen natuurlijk uit China, maar we hebben ook bezoekers gehad uit Zuidoost-Azië en Rusland. China is al een belangrijke markt voor Bomag en we verwachten dat we onze groei hier zullen voortzetten.”

De volgende Bauma China vindt plaats van 24 tot 27 november 2020 in het Shanghai New International Expo Center.

Overig nieuws