Genie lanceert ‘micro scissor’ GS-1330m

Inspelend op de wereldwijde vraag naar hoogwerkeroplossingen voor een lager niveau en toepassingen met beperkingen in ruimte en gewicht, toonde Genie zijn GS-1330m schaarhoogwerker voor het eerst op Bauma China, vorige week.

De machine met maximale platformhoogte van 3,9 m heeft een maximale werkhoogte van 5,9 m, en een capaciteit van 2 personen, 227 kg en weegt slechts 889 kg. Het model zal wereldwijd beschikbaar zijn in 2019. “Low level access is een groeiend segment in de hoogwerkerindustrie, met toenemende druk om ladders te vervangen door veilige, productieve alternatieven”, aldus Mike Flanagan, productmanager van Genie, Terex AWP.

“Het laagdrempelige hoogwerkersegment staat klaar om ladders te vervangen in toepassingen buiten de typische bouwplaats, zoals in industriële en institutionele voorzieningen. De nieuwe Genie GS-1330m schaarhoogwerker is speciaal ontworpen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen in de steeds veranderende wereldwijde markt voor hoogwerkers.”

De GS-1330m is uitgerust met een efficiënt, volledig elektrisch DC-aandrijfsysteem voor indoor-werkplekken met stille werking zonder emissie. Bestuurders kunnen op volle hoogte rijden en in de ingeschoven positie kan de schaarhoogwerker klimmen tot een helling van 25%. “Met een gewicht van minder dan 907 kg heeft de Genie GS-1330m toegang tot werklocaties die voorheen niet meer geschikt waren voor zwaardere hoogwerkers  in de industrie”, aldus Flanagan. “Om in overeenstemming te zijn met de aanstaande wijzigingen in ANSI- en CSA-normen in Noord-Amerika en om wereldwijd te voldoen aan de ISO-normen, is de hoogwerker uitgerust met nieuwe functies, zoals platformbelastingsgevoeligheid, die bedieners zal helpen te begrijpen wanneer het platform overbelast raakt”.

Volgens Flanagan zullen ook een aantal andere veranderingen in de gehele Genie GS-familie worden opgenomen om te voldoen aan nieuwe wereldwijde normen, waaronder de toevoeging van hekken aan alle ingangen en standaard draaipoorten op de platforms.

“De nieuwe Genie GS-1330m schaarhoogwerker deelt de belangrijkste overeenkomsten met de Genie GS schaarhoogwerker familie, inclusief ontwerpfuncties die de bruikbaarheid verbeteren. Dankzij de uitzwaaiende servicetrays kunnen bijvoorbeeld alle machineonderdelen, inclusief de hydraulische en elektrische systemen, onbelemmerd worden gebruikt, waardoor service en onderhoud worden vereenvoudigd en machines sneller weer kunnen worden verhuurd, “voegde Flanagan toe.

Overig nieuws