Nieuw depot voor Riwal UK

Riwal UK bereidt zich voor op de opening van een groot nieuw depot. Het heeft een nieuwe ruimte van 6400 m² gehuurd met een externe ruimte van 5800 m² in het Prologis Park Hemel Hempstead in Hertfordshire en zal in het tweede kwartaal van 2019 het nieuwe depot openen.

Mick Ledden, country manager voor Riwal UK, onderdeel van de in Nederland gevestigde Riwal Holding Group, zei: “De strategische locatie van Prologis Park Hemel Hempstead, dicht bij de M25 aan de voet van de M1-corridor, zal ons helpen een snelle, responsieve service te leveren voor onze klanten in Noord-Londen, Heathrow in het westen en in de Home Counties.

“Het nieuwe gebouw geeft ons de extra ruimte die we nodig hebben om onze uitbreidingsdoelen te halen. De zeer goede duurzaamheidskenmerken zijn ook in lijn met de strategie van Riwal om hoogwerkers te leveren die baanbrekend en energie-efficiënt zijn en wereldwijd duurzame ontwikkeling ondersteunen.”

Operaties zullen worden uitgevoerd volgens de Riwal Way – een interne benadering die gericht is op het creëren van gestandaardiseerde, herhaalbare systemen voor het leveren van kwaliteitsdiensten voor heel Riwal. In de afgelopen zes maanden is de Riwal Way gebruikt om het London South-depot in Kent te verdubbelen qua grootte, welke eveneens wordt gebruikt voor het bedienen van Riwal UK’s klanten in Londen en het zuidoosten.

Riwal-ingenieurs waren de eersten die JLG superbooms hebben omgezet naar 100 procent elektrische machines. Riwal Nederland heeft tevens aangekondigd zijn dieselvloot om te bouwen zodat deze geschikt wordt voor gas-to-liquid, een schonere vloeibare dieselbrandstof die op synthetische wijze wordt verkregen uit aardgas.

Overig nieuws