IPAF certificeert United Rentals trainingen

De International Powered Access Federation (IPAF) heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse United Rentals, waardoor het IPAF gecertificeerde hoogwerkertrainingen kan aanbieden via de United Academy.

Het Aerial Lift-programma aan de United Academy omvat eLearning cursussen en praktijkopdrachten op de locaties van United Rentals. Senior trainingsmanagers van United werkten samen met IPAF om de trainingsinhoud van het bedrijf in overeenstemming te brengen met de internationaal geaccepteerde IPAF-bedienertrainingen.

United Rentals LogoAls onderdeel van het accreditatieproces heeft IPAF verscheidene van de meer dan 500 Noord-Amerikaanse locaties van United Rentals gecontroleerd, waarbij praktijktesten worden uitgevoerd. Als gevolg hiervan is United Rentals goedgekeurd om het IPAF Certified Training-logo weer te geven in de beschrijvingen en materialen van zijn hoogwerkertraining.

Kandidaten die met succes een IPAF-gecertificeerde training via de United Academy hebben voltooid, krijgen een speciale United Rentals Card, die hen certificeert voor een opleiding die nauw aansluit op de IPAF-trainingscursussen.

IPAF-topman Tim Whiteman zei: “United Rentals heeft een lange geschiedenis van het voortouw nemen met veiligheid en het ondersteunen van IPAF bij onze inspanningen. Het is buitengewoon bemoedigend dat de grootste verhuurder van hoogwerkers ter wereld de kwaliteit van zijn training heeft ondersteund door op deze manier samen te werken met IPAF. We hopen dat andere IPAF-lidbedrijven vergelijkbare partnerschappen zullen verkennen om het belang van kwaliteitstraining en de wereldwijde missie van IPAF te benadrukken om een ​​veilig en effectief gebruik van hoogwerkers te bevorderen om werk op hoogte uit te voeren.”

Ebbe Christensen van ReachMaster en voorzitter van de North American Regional Council van IPAF voegde hieraan toe: “Deze visionaire overeenkomst markeert het begin van een nieuw tijdperk voor IPAF in Noord-Amerika en ongetwijfeld een speerpunt voor een uitbreiding van de IPAF-activiteiten hier. Het zal een groot besef van de IPAF-missie brengen naar een markt die 40 procent van ‘s werelds hoogwerkers in dienst heeft, wat de behoefte aan goedgekeurde trainingsprogramma’s onderstreept, en deze overeenkomst is een grote stap voorwaarts.”

Overig nieuws