Ramirent neemt SRV Kalusto over

Ramirent Logo

Ramirent Finland heeft de hoogwerkerdivisie van de SRV-groep overgenomen; de overeenkomst omvat een langetermijnovereenkomst voor samenwerking / levering.

Ramirent heeft € 21 miljoen betaald voor het bedrijf in een aankooptransactie met alle aandelen, het bedrijf heeft 33 werknemers en is schuldenvrij. SRV Kalusto opereert als een intern verhuurbedrijf binnen de SRV dat ongeveer 25 procent van de behoeften van de groep dekt. Het genereerde vorig jaar een omzet van € 8 miljoen. Het bedrijf blijft opereren als een afzonderlijke eenheid, maar zal de naam veranderen in Rami Kalusto. De leveringsovereenkomst dekt een “aanzienlijk deel van de jaarlijkse verhuur van SRV-apparatuur”, die op basis van de gegeven cijfers zou kunnen oplopen tot € 32 miljoen per jaar.

SRV is een fullservice bouwbedrijf dat actief is in Finland, Rusland en Estland. Vorig jaar had het een omzet van € 1,1 miljard.

Mikael Kämpe, managing director van Ramirent Finland, zei: “In overeenstemming met onze strategie streeft Ramirent naar winstgevende groei in onze belangrijkste verhuuractiviteiten voor apparatuur. De vandaag aangekondigde overeenkomst ondersteunt perfect onze doelstellingen en versterkt onze leidende positie op de Finse markt voor verhuur van bouwmachines. “

Overig nieuws