Riwal neemt Deense AH-Lift ApS over

Logo Riwal

Riwal heeft het Deense verhuurbedrijf AH-Lift ApS overgenomen. De overname was effectief vanaf eind 2018.

AH-Lift is een specialist op het gebied van hoogwerkerverhuur, met zijn depot in Hvidovre, in de buurt van Kopenhagen, waar het bedrijf 30 jaar geleden werd opgericht. Het bedrijf heeft 20 werknemers en een vloot van ongeveer 200 machines, waaronder het gebruikelijke assortiment van hoogwerkers. Daarnaast heeft AH-Lift ook een groot aantal specialistische autohoogwerkers.

AH-lift en Riwal zullen aanvankelijk onafhankelijk opereren als twee bedrijven, maar na verloop van tijd zullen het AH-Liftdepot en zijn werknemers worden geïntegreerd in het Deense Riwal depotnetwerk, waardoor het aantal depots stijgt tot 6. De AH-Lift-eigenaren en key managers blijven het bedrijf runnen onder leiding van Claus Kromann, Country Manager van Riwal Denmark.

Søren Rosenkrands, Chief Business Development Officer van Riwal, licht toe: “Met de overname van AH-Lift ApS kan Riwal zijn marktpositie in Denemarken verder versterken. Riwal en AH-Lift passen perfect, omdat beide bedrijven gespecialiseerd zijn in hoogwerkerapparatuur en een complementaire klantenbasis hebben vanwege hun gediversifieerde producten. AH-Lift heeft een sterke focus op de verhuur van autohoogwerkers en spinhoogwerkers, wat gunstig zal zijn om onze activiteiten in dat marktsegment in Denemarken verder uit te breiden. Wij heten alle medewerkers van AH-Lift van harte welkom in de Riwal-familie.”

Finn Aaberg, eigenaar en directeur van AH-Lift, voegt hieraan toe: “We zijn verheugd dat ons bedrijf samenwerkt met de Deense marktleider op het gebied van hoogwerkerverhuur en ik ben ervan overtuigd dat we onze productportfolio van nicheproducten verder kunnen laten groeien, wat in het voordeel van onze klanten zal zijn en tegelijkertijd onze medewerkers de kans geeft om deel ter nemen aan nieuwe ontwikkelingskansen binnen de Riwal Groep.”

Overig nieuws