Dawson gaat naar Power Towers

Jonathan Dawson

Jonathan Dawson is aangesteld als managing director van de dochteronderneming Power Towers van JLG. Hij was voorheen senior director sales – Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Hij neemt het roer over van oprichter en vorige eigenaar Brian King, die overstapt naar een nieuwe rol als voorzitter van de JLG R & D en Product Development Board. Hij wordt bijgestaan ​​door Mark Richardson, de hoofdingenieur bij Power Towers, en zal de verantwoordelijkheid nemen voor alle nieuwe low-level toegangsproducten en bedrijfsontwikkeling, in nauwe samenwerking met Power Towers en JLG.

Brian King

Dawson kwam in 2006 bij JLG vanuit Merlo, aanvankelijk om de Europese verreiker-onderneming te leiden als directeur verkoop en klantenondersteuning. In 2010 werd hij gepromoveerd tot directeur verkoop en klantenondersteuning voor het regionale distributienetwerk.

Laurent Montenay

Laurent Montenay neemt de rol van Dawson als senior director of sales voor de regio over. In 2006 trad hij in dienst bij JLG als Area Sales Manager. Eerder werkte hij in dezelfde functie bij Komatsu Europe. In 2009 werd hij binnen JLG aangesteld als directeur van sales en productondersteuning in Zuid-Europa voor de Caterpillar Alliance Group. In 2012 werd hij aangesteld als managing director van JLG Duitsland, inclusief Oostenrijk en Zwitserland. Meer recent nam hij de verantwoordelijkheid voor Frankrijk over.

Karel Huijser JLG algemeen directeur voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten zei: “Power Towers werd in 2015 overgenomen als een zeer sterke onderneming en zij hebben dat succes voortgezet. We zijn nu klaar voor de volgende fase van integratie en wereldwijde uitbreiding van hun unieke portfolio. Het is de bedoeling om gebruik te maken van de JLG-organisatie, synergieën te creëren en het bereik uit te breiden. ”

King voegde hieraan toe: “Zowel Mark als ik verwelkomen deze verdere stap in de ontwikkeling van Power Towers, we zijn sinds de overname meer dan 100 procent gegroeid en deze stap zal dit nog verder versnellen door gebruik te maken van de echte wereldwijde aanwezigheid en middelen van JLG. Met Jonathan als leider van het dagelijkse beheer van Power Towers kunnen we ons richten op datgene waar we het meest van genieten, namelijk de ontwikkeling van nieuwe producten, waarbij we nauw blijven samenwerken met onze klanten. “

Overig nieuws