JLG viert 50e verjaardag

John L Grove heeft JLG een halve eeuw geleden op deze dag opgericht en daarmee de hoogwerkerindustrie gepionierd met ‘s werelds eerste telescoophoogwerker, onder de naam JLG LIFT.

Op 9 januari 1969 verzamelde Grove een kleine groep mensen rond één groot idee – om een ​​veiligere manier te creëren om op hoogte te werken. Vijf decennia later heeft de passie van Grove voor veiligheid en zijn pioniersgeest ertoe geleid dat het bedrijf de grootste fabrikant van hoogwerkerapparatuur ter wereld is, met 6.000 werknemers.

“Vijftig jaar is een opmerkelijke mijlpaal voor zowel JLG als de hoogwerkerindustrie”, aldus Frank Nerenhausen, president van JLG. “Onze oprichter startte niet alleen een bedrijf, maar een hele industrie. Dit is een belangrijk onderscheidend punt voor het merk JLG. We blijven bouwen op deze erfenis door continue ontwikkeling van producten, diensten en technologie die de veiligheid van werken op hoogte bevorderen.”

Sinds de introductie van de eerste commercieel geproduceerde hoogwerker, heeft JLG veel de primeurs van de industrie gehad, inclusief oscillerende assen voor telescoop- en schaarhoogwerkers in 1981, de enige op brandstofcellen werkende hoogwerker in 1999, de eerste milieuvriendelijke 60ft elektrische hoogwerker in 2000, en de eerste rechte telescoophoogwerker tot 150ft in 2011. Het bedrijf overtrof zijn eigen record in 2014 met de introductie van een 185ft model 1850SJ, ‘s werelds hoogste zelfrijdende hoogwerker. In hetzelfde jaar introduceerde JLG de eerste echte hybride diesel / elektrische hoogwerker, de H340AJ, zei het bedrijf.

“Al meer dan 2000 jaar gebruikten mensen inefficiënte en gevaarlijke methoden om toegang te krijgen tot werkgebieden”, zegt Guru Bandekar, vice president global product management and development van JLG. “Dus, als je denkt dat slechts een halve eeuw geleden niemand een manier had verzonnen om mensen veilig op hoogte te krijgen, besef je hoe opvallend John L. Grove’s vooruitgang was. Zijn prestatie geeft alle JLG-medewerkers een enorm gevoel van trots.”

Grove was een bedreven uitvinder, een slimme zakenman en een buitengewoon hardwerkende persoon, die werd gedreven door het streven naar perfectie in de producten die zijn initialen dragen. Een voormalig werknemer zei eens: “Je zou John L. Grove alles kunnen laten zien, zelfs een vulpen, en hij kon je meteen vertellen hoe je het kon verbeteren”, aldus een fragment uit het boek ‘The Life and Legacy of John L. Grove’ .’

Nerenhausen voegde hieraan toe: “De inventieve geest van Grove blijft de productontwikkeling bij JLG stimuleren. Hij schitterde op een parcours dat nog nooit eerder was afgelegd, en we markeren 50 jaar met een vastberaden focus om de industrie oplossingen te bieden die zijn aanvankelijke visie en doel tot leven blijven brengen.”

Grove heeft JLG Industries gevormd met een binnencirkel van slechts drie investerende partners en heeft binnen enkele jaren een uniek product ontwikkeld dat een enorme leegte in de bouwindustrie vulde. Hij won al snel het klantenvertrouwen en de merkvoorkeur, een voorkeur die het bedrijf snel in eigen land en later internationaal liet groeien. Tegenwoordig is JLG vertegenwoordigd op vijf continenten, met productievestigingen in de VS, Frankrijk, het VK, Roemenië, Australië en China.

Overig nieuws