Particuliere belegger koopt aandelen GAM

Het Spaanse investeringsfonds Halekulani SL koopt een aandeel van 63% in het Spaanse verhuurbedrijf GAM Alguiler voor € 20,5 miljoen.

Halekulani is de particuliere investeringstak van Francisco José Riberas, een van de rijkste zakenfiguren van Spanje, waarvan de familiebelangen bestaan uit staal en auto-onderdelen. De voorwaarden van de deal zijn complex, maar Halekulani zal de aandelen kopen die momenteel eigendom zijn van banken, waaronder Banco Santander, Sabadell, Liberbank, BBVA, Kutxabank, Bankia en CaixaBank. Het is duidelijk dat de transactie ook zal betekenen dat de banken € 42,3 miljoen kwijtschelden van de schuld van GAM.

GAM keurde het aanbod begin december goed en gaf Halekulani drie maanden exclusiviteit voor de transactie. De aankondiging werd gedaan door de Spaanse nationale effectencommissie, CNMV. GAM is de grootste verhuurder van Spanje. Het heeft zich de afgelopen jaren gestaag hersteld sinds haar activiteiten zwaar werden beïnvloed door de financiële crash. De opbrengsten voor de eerste drie kwartalen van 2018 stegen met 10% op jaarbasis tot € 95,6 miljoen, met winsten voor rente en belastingen (EBIT) van € 8,1 miljoen.

Het bedrijf is actief in Spanje, Portugal, Saoedi-Arabië, Chili, Columbia, Mexico, Panama, Peru, Dominicaanse Republiek en Marokko.

Overig nieuws