Zoomlion opent nieuwe fabriek

Zoomlion heeft naar eigen zeggen de grootste intelligente fabriek ter wereld voor torenkranen geopend in Changde, China.

De nieuwe fabriek heeft drie jaar nodig gehad om te realiseren met een totale kostprijs van 780 miljoen yuan ($ 115,4 miljoen). De fabriek is onderdeel van de doelstelling van de fabrikant om te voldoen aan de Duitse Industry 4.0-normen en omvat 12 automatische productielijnen, meer dan 10.000 sensoren, 100 industriële robots, 35 onbemande RGV’s voor spoorwegen en automatische AVG-geleide voertuigen plus 16 CNC-bewerkingscentra. Het beschikt over geïntegreerde IM-besturing, IM-productielijn, intelligente logistiek en intelligente sensoren.

Chief executive Zhan Chunxin zei: “We zijn erg verheugd om de productie te starten in onze nieuwe, vooruitstrevende, intelligente fabriek. Door gebruik te maken van onze toonaangevende technologie en de middelen en ondersteuning die beschikbaar zijn in de Changde regio, zullen we de onbetwiste wereldleider zijn in de bouwmachinesector en zullen we ons inspannen om nog betere, intelligentere producten te ontwikkelen.”

De verhuizing volgt op de onthulling van drie volledig nieuwe vierde generatie intelligente torenkraanproducten: de T6515, T6520 en T7525 en de recente overname van de Duitse torenkraanfabrikant en verhuurbedrijf Wilbert. Volgens het bedrijf bedroeg de omzet van de Zoomlion torenkraan activiteiten $ 739,7 miljoen in 2018, en het hoopt dat de nieuwe fabriek dit jaar deze $ 1,48 miljard zal halen.

Overig nieuws